Kollektivtrafikk

Informasjon om reiseplanlegger, Travel Pass Nordland, betaling på ferge og trafikkmeldinger.

Buss, ferge og hurtigbåt

Reiseplanlegger

For korrekt ruteinformasjon anbefaler Reis Nordland å bruke reiseplanleggeren som du finner på nettsiden deres (https://www.reisnordland.no) eller i appen Reis Nordland.

Rutesøk her gir korrekt oversikt over rutetider og alternative avganger på strekningen som du skal reise på. Hvis du ønsker å benytte deg av rutetabell på PDF, finner du også dette på samme nettside: reisnordland.no/rutetabeller

Travel Pass Nordland

Med billetten som heter Travel Pass Nordland, kan du reise så mye du vil med buss og hurtigbåt i Nordland i en helt uke - for kun 990 kroner. Barn reiser for halv pris.

Du kjøper billetten enkelt i appen som heter Billett Nordland. Billetten aktiveres med en gang, så det kan være lurt å vente med kjøpet til samme dag som du skal reise.

For å reservere plass på hurtigbåten, kan du kjøpe en billett for null kroner, ved å hake av for at du reiser med Travel Pass Nordland. Det gjør du enkelt i nettbutikken for kjøp av hurtigbåtbilletter reisnordland.no/bestill-hurtigbat. Da har du reservert plass, og alt du trenger å gjøre når du kommer på båten, er å vise frem ditt Travel Pass Nordland på mobilen din.

Det er også mulig å kjøpe Travel Pass Nordland over disk på Sentrumsterminalen, som ligger på hurtigbåtkaia, i Bodø.

Betaling på ferge

Fergebilletter betales med AutoPass ved ombordkjøring: reisnordland.no/priser-p-ferge

For reisende uten AutoPass, vil fergebilletter faktureres i etterkant til adressen registrert på eieren av bilen. Ønsker du å unngå å motta faktura med gebyr i posten kan du benytte FerryPay.

Med FerryPay-avtale betaler du automatisk med kreditt- eller debetkort, og du slipper å motta faktura med gebyr i posten. Les mer og registrer ditt kjøretøy hos FerryPay her: autopassferje.no/ferrypay

Det er mulig å forhåndskjøpe plass på noen fergeruter. Disse finner du på Torghatten sine nettsider: torghatten-nord.no

Trafikkmeldinger

Abonner gratis på trafikkmeldinger i Nordland. På den måten er du alltid oppdatert dersom en rute vurderes kansellert, blir forsinket eller har andre utfordringer.

Trafikkmeldinger sendes ut på SMS og/eller e-post, og du velger selv hvilke ruter du ønsker å motta informasjon om.

Abonner og se oversikt over de siste registrerte trafikkmeldingene i Nordland her: reisnordland.no/trafikkmeldinger

Bestilling av behovsanløp

Du trenger ikke å bestille behovsanløp dersom du har forhåndskjøpt din billett på nett - som Reis Nordland sterkt anbefaler.

Dersom du befinner deg på et sted uten internettdekning, eller av en annen grunn ikke har kjøpt din billett på nett eller telefon, må du bestille behovsanløp: reisnordland.no/behovsanlop

Informasjonen om hvilke anløpssteder i Nordland som er behovsanløp finner du i rutetabellene eller i reiseplanleggeren på Reis Nordland

Relaterte artikler