Ferge og Hurtigbåt

Etter mange år som en region avhengig av ferge- og hurtigbåtforbindelser for å frakte både mennesker og utstyr, ble øyriket Vesterålen bundet sammen av bruer på 1970 tallet.  Allikevel finnes det enda flere fergeforbindelser som gjør det både lettere og raskerer og reise til og fra regionen.  For rutetider og priser på de forskjellige fergene I vesterålen og omegn klikk på linkene  under.

Finn rutetider
Ferger i Vesterålen og omegn

Lødingen – Bognes - Lødingen

Melbu – Fiskebøl - Melbu

Revsnes – Flesnes -Revsnes

Andenes –Gryllefjord - Andenes (Sommerferge)

Svolvær –Skutvik via Skrova (Sommerferge)

Digermulen – Finnvik

Bodø –Moskenes – Bodø

Bodø –Værøy –Røst -Moskenes

Mer informasjon om booking, billettpriser og andre ferger finner du for Nordland på Reis Nordland eller for Troms på  tromskortet.no.  

Hurtigbåt i Vesterålen

Stokmarknes – Innlandet - Raftsundet (Hadsel) Fra 1.7.2022 er kjøretøy gratis (du betaler kun for persontransport) mellom anløpsstedene Lonkan/Kaljord/Brottøy/Hanøy. OBS: Båten har begrenset plass for kjøretøy.

Myre - Skjellfjord - Myre (Øksnes Vestbygd) Et populært opplevelsesalternativ i Vesterålen er å ta en rundtur blant øyene i Øksnes Vestbygd. Dette gjør man ved å ta en av de tidlige båtene fra Myre i retning Skjellfjord. Her kan man velge å følge båten helt til Skjellfjord og så tilbake til Myre på ettermidagen, eller så kan man benytte muligheten til å besøke fiskeværet Skipnes og det historiske handelstedet Tinden. Flere av de andre øyene er også fine å besøke. 

bilder.nornet.no
bilder.nornet.no
bilder.bilder.no