Familieaktiviteter

Bø i Vesterålen, en naturperle for lek, bading, turer og kvalitetstid med barna. Bø er eventyrkommunen fordi eventyrforfatteren Regine Nordmann vokste opp her.

Aktiviteter for hele familien

Familievennlige vandreturer

I Bø finnes det mange merkede vandreturer som passer godt til hele familien.

Turen til Trolldalen/Nøkkebua på Gimstad er en lett og fin familietur og kan også passe for sykkel og barnevogn. 

Fjærvollfjellet som ligger like i nærheten gir flott utsikt over havet og Gaukværøy, og kan også passe fint for litt turvante barn. 

Sinahula, hulen på Eidet der eventyrforfatter Regine Normann gjemte sine manuskript, er også en fin tur med litt ekstra spenning og utfordring.

Norges vakreste kysthytte Guvåghytta er ikke bare lett å gå til, men ligger også veldig fint til ved sjøen, og har både båt, kano og badstue til utleie. 

Eller ta turen til øya Blommenholm. Følg stien langs Gåslandsvatnet til du møter ei spennende hengebru som fører deg over på øya der det er både bålplass og gapahuk. 

Finn flere turmål på TellTur eller ut.no. Turistkontoret på Sortland kan også bidra med turforslag som passer deres ønsker og behov. 

Uværshula

På avkjørselen på Øksa i Mårsund i Bø finner du en flott turmål – Uværshula.  Er det vind og bølger er dette en spennende plass å være.  Det tar bare et par minutter å gå til Uværshula fra avkjørselen, og inne i hytta er du beskyttet fra været og kan fyre i peisen og se utover havet og over til Hadseløya og Lofotfjellene. Ved avkjørselen finner du også et skilt om Regine Normann, fra sine dager på Mårsund. 

Gårdsbesøk og ridning

Gårdsbesøk er som en fornøyelsespark for barn, hvor de kan løpe i alle retninger, og kose med og mate de mange gårdsdyrene. I Bø er det flere som åpner gårdene sine  under Reginedagan i slutten av juli. 

Eventyrskogen og Alveberget på Bø museum

Kryp inn i eventyrskogen og lytte til eventyrene til eventyrdronningen fra Bø: Regine Normann. Eller legg inn et besøk på gammen «Alveberget» på Bø museum. Museet ligger i naturskjønne Vinjesjøen der du i tillegg til å utforske utstillingene kan besøke Friluftsgalleriet Skulpturlandskap Nordland og skulpturen «Mannen fra havet». Dette er et flott område for lek og rekreasjon.

Mannen fra havet

Skulpturen er spennende å se og å ta på for både voksne og barn. Dette er uten tvil kommunens mest populære skikkelse.  Området rundt er fint for rekreasjon, og som tumleplass. Les mer om mannen fra havet her

Lek i fjæra

Bø har mange flotte sandstrender. Kanskje den aller morsomste for små barn å utforske er den langgrunne Nordahlsstranda på Vinje. Det grunne vannet varmes fort opp om sommeren og det er gøy å lete etter krabber og vasser langt i et nydelig landskap.  Strendene mot Nykvåg og Hovden er også flotte med storhavets spenning.  Les mer om strendene i Bø her.

Reginedagan

Siste uka i juli arrangeres det årlige Reginedagan. Festivalen har mange flotte tilbud til familier som eventyrsti, gårdsbesøk og guidet turer til Sinahula med eventyropplesing.  Følg med her

Marten Bril
Hanne Fredheim
Uværshula
Hanne Fredheim
Bø Museum
Museum Nord
Alveberget
Lek i fjæra på Søberg
Reginedagan
Reginedagan

Relaterte artikler