Vakre strender

Bø har ikke bare en fantastisk rullesteinsfjære på 3,5 km mellom Hovden og Nykvåg - i Bø finner du noen av Nord-Norges desidert vakreste strender. Bø har en mengde hvite sandstrender som er nydelige å besøke. Vil du bade, leke i fjæra med barna, gå tur eller starte padleturen din så har Bø flere flotte strender å velge blant.

31.05.201813:24 Lisa Sollie

Malnessanden/Hovden
Det er noen steder som føles som om du er kommet til verdens ende. Det bitte lille, forblåste fiskeværet Hovden, ytterst mot storhavet, ved enden av veien, er et slikt sted. Mystisk og spøkelsesaktig, med en sterk fornemmelse av skjebne. I den lavmælte, insisterende vinden er det bare den myke knakkingen av tørrfisk på hjell som høres i sommerkvelden, bortsett fra de skvatrende krykkjekoloniene. Hvite sandblomster stikker opp mellom tærne våre på Malnessanden, den største, kritthvite stranden. Ungen sandsurfer på de store klittebølgene. Men det er den svarte, utilgjengelige Mordorfjellene bak sundet mot nordvest, som gir stedet virkelig karakter. Du kan også strandhoppe til Timstokkan eller Finnbogsanden. Tekst: Christine Baglo

Åsandstrand
Går du kyststine mellom Straumsjøen og Vinje, vil du treffe på Åsandstrand. Denne vakre stranden ligger lunt til, litt utenfor allfarvei. Dette er en av strendene du ikke kommer til med bil og kanskje er enkleste vei havet. Enten i motorisert båt eller i kajakk. 

Nordahlstranda
Ved kirkegården på Vinje går en vei den til denne vakre stranda - med grunnt vann som fort varmes opp. Tilpass et besøk ved lavvann - brett opp bukser og skjørt og gå over til Svinøya. Her finner du Nord-Norges største samling av gravhauger fra jernalderen.

Fjærvoldstranden
Den 800 meter lange stranda er Vesterålens lengste sandstrand, og er en flott strand for bading.

Sandviksanden 
Stranda er et populært utfartssted på fine sommerdager. Fra parkeringsplassen på veiens høyeste punkt kommer man lett opp på Bufjellet over Nykvåg, med utsikt til de seks karakteristiske nykene og en myriade av sjøfugl.

Søberg og Skårvågen
To bygder med populære strender som nås med bil via Straume. Søbergsatranda er en flott strand å bade på.

Rullesteinsfjære
Bø har en fantastisk rullesteinsfjære på 3,5 km mellom Hovden og Nykvåg. Det er norges lengste rullsteinsfjære, og den er vernet. Rullesteinene er formet av vær, vind og isbreen som lå i dalen ovenfor i tusenvis av år.

Odd-Eirik Einarsen_askr
Øystein Lunde Ingvaldsen