Reisen til og rundt i de Fem Fiskevær

Reisen rundt i Fem Fiskevær er en spesiell opplevelse i seg selv, og kan gjøres på mange forskjellige måter.

Reiseinformasjon

Hvordan kommer du deg til de Fem Fiskevær:
Først skal du kanskje komme deg til Vesterålen.

Inn til Vesterålen med fly: https://visitvesteralen.com/reiseinformasjon/flyreise-til-vesteralen

Fra Evenes går det flybuss til Sortland i Vesterålen. Billetter og rutetabell er tilgjengelig på flybussen.no (du må opprette profil om du ikke er registrert)

Det er også flybuss mellom Skagen flyplass – Stokmarknes og Sortland, rutetabell finner du her.

Kommer du sørfra med eget kjøretøy følger du E6 gjennom Norge opp til Bognes. Her kan du ta fergen Bognes-Lødingen for så å fortsette et lite stykke på RV85 før du svinger inn på E10 mot Vesterålen. Siste del av veien mot Vesterålen er også RV85.

Alternativ rute er fergesambandet Bognes-Skarberget som er det eneste gjenværende fergesamband på E6 i Norge. Her kan du velge å ta fergen og følge E6 videre til Narvik og Bjerkvik, før du tar E10 og deretter RV85 til Vesterålen.

Kommer du nordfra er enkleste vei å følge E6 til Bjerkvik og deretter E10 og RV85.

Sortland er et knutepunkt i Vesterålen og her finner du også lokalbussene som går ut i distriktene. Til 5 fiskevær kan du enten kjøre selv via FV820 og FV821 til Myre (et godt utgangspunkt for å besøke 5 fiskevær), eller ta buss fra Sortland til Myre. Ruteinformasjon og rutetabell finner du på Reis Nordland, du kan også bruke ruteplanleggeren som ligger på startsiden.

Med Kystruten (Hurtigruten og Havila) kan du anløpe Vesterålen i Risøyhamn, Sortland eller Stokmarknes. Veien videre til 5 fiskevær blir da med lokalbuss eller leiebil, om du ikke har med egen bil med på Kystruten.

Reisen i de Fem Fiskevær:

Myre, som er et av 5 fiskevær, er knutepunkt for å nå de 4 andre. Herfra går det hurtigbåt om du ønsker å besøke Fiskeværet Skipnes og Handelsstedet Tinden. Rutetabell finner du her. Det er også mulig å vandre langs merket sti mellom Skipnes og Tinden.

Til Stø kan du kjøre FV7668 eller ta lokalbuss 862 som går strekningen Sortland – Myre – Stø

Skal du til Nyksund, følger du FV 7668 og deretter FV7672. Det krever litt mer planlegging om du ønsker å reise med buss. Denne bussruten følger skoleåret og har derfor redusert antall avganger i ferier/høytider. Vi anbefaler å bruke ruteplanleggeren på reisnordland.no for å få tilgang til rutetider/dager. I søkefeltet velger du fra Myre (Øksnes) til Nyksund (Øksnes).

Det er også mulig å bruke lokal taxi for å reise til Stø og Nyksund, samt at flere av aktivitetsleverandørene i området tilbyr båttransport mellom fiskeværene.

Kjetil Paulsen
Visit Vesterålen AS

Relaterte artikler