Fly

Mange av de som ferierer I Vesterålen reiser til regionen med fly. Som oftest må man mellomlandet på Oslo Lufthavn Gardemoen (OSL) og fly videre derfra nordover hvis man kommer fra utlandet. Det går flere flyavganger om dagen fra både utland og Oslo.

Reise til Vesterålen

SAS + Widerøe

SAS flyr direkte fra Oslo lufthavn Gardermoen (OSL) til Harstad/Narvik (EVE) seks dager i uka, men det er også mulig og benytte seg av transfer  mellom SAS og Widerøe og fly til både Stokmarknes Lufthavn (SKN), Andenes Lufthavn (ANX) og eventuelt flyplasser i Lofoten slik som Svolvær Lufthavn. (SVJ). Om sommeren har Widerøe direkterute mellom Oslo (OSL) og Stokmarknes (SKN). Via Star Alliance tilbyr SAS og Widerøe billetter til og fra hele verden.Se billettpriser og flytider på www.sas.no eller på www.wideroe.no

Norwegian

Lavprisselskapet Norwegian flyr fra Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) til Harstad/Narvik (EVE)- Om sommeren flyr de direkte til Andenes (ANX) fra Oslo.. De tilbyr gjennomgående billetter fra en rekke byer i Europa. Se billettpriser og flytider på www.norwegian.no

Flytips

Konkurransen er knallhard, så sjekk flyselskapenes hjemmesider for billigbilletter. Det legges ut tilbud og sommerbilletter, vinterbilletter osv. Ved å bestille tidlig har du større sjanse for å finne noe rimelige.

Fra utlandet

Om du reiser fra utenfor Norge til Nord-Norge, må du så å si alltid innom Oslo. Ukentlig går det rundt 250 avganger fra Oslo Gardermoen (OSL) til Nord-Norge, og Oslo har direktefly til rundt 100 byer i utlandet.

Flere flyplasser i Oslo-området

Legg merke til at det er flere flyplasser i Oslo-området. Nesten alle flyvningene til Nord-Norge går fra Oslo Gardermoen (OSL) . En del lavprisselskaper opererer imidlertid flyvningertil  Sandefjord Lufthavn Torp (TRF) . Denne flyplassen ligger ganske langt fra Oslo Lufthavn Gardermoen. Sjekk dette opp før du bestiller billigbilletter!

Det med liten skrift

Luftfarten er i konstant endring. Se derfor på denne informasjonen som veiledende. Vi tar alle forbehold. 

Click image to enlarge