Havpadling

Vesterålen og Bø er full av fine kajakk og padle-muligheter.

Havpadling

 

Gaukværøy og Litløy

 

En av kajakkturene i 10 på Bølgan Vesterålen. Sett ut fra Vinjesjøen i Bø i Vesterålen. Det er mulig å velge en kort og en lengre løype. Den lengre løypen går på sørsiden av Gaukværøya.

Les mer på ut.no.

 

 

Åsand

Moderat og fin tur i Åsandfjorden ved Eidet i Bø. Fineste sjøsettersted er kanskje fra opparbeidet "utsetterstø" ved Åsand Brygge

Hvilken side av fjorden man velger å padle på er vel smak og behag, men sent på kvelden får man mest sol på sørsiden av fjorden. Hvis man har tid og mulighet, kan det anbefales å stikke innom Husvågen og Spjelkvågen på sørsiden.

Vær obs på tung sjø gjennom det smale sundet mellom Åsandsanden og Husøya til Åsandsundet, særlig hvis vinden kommer fra sør-vest.

Det naturlige målet på denne turen er Åsandstranda, en av de fineste strendene i området. Les mer om den her

 

 

Arctic Sea Kayak Race

23.-29. juli 2023 vil det i år igjen arrangeres padlefestival i Vesterålen! 

I løpet av festivalen arrangeres det turer for både de mer og de mindre erfarne. Det vil bli holdt kurs, og hele fredag er satt av til konkurranser. Under festivalen vil det også legges inn en "hviledag", som er satt av til ulike aktiviteter på land.  De har flere båter til utleie, både enkel og dobbel kajakk.


Les mer her

 

 

Tips og råd

Husk at temperaturen i havet er lav, selv midt på sommeren her nord. Det anbefales derfor at man bruker tørrdrakt, uansett hvilken tid av året man padler på! Det er i tillegg svært ujevn mobildekning i området, så det er lurt å melde fra/avtale med noen slik at de vet at du er i området!