Om Vesterålen

Vesterålen er et øyrike som grenser nord for Lofoten. Øyene i Vesterålen er bundet sammen med broforbindelser og har også fergefri forbindelse til fastlandet. Vesterålen består av 5 kommuner: Andøy, Bø, Hadsel, Sortland og Øksnes.

Det finnes to flyplasser i Vesterålen; Andøya lufthavn, Andenes og Stokmarknes lufthavn, Skagen. Hurtigruten anløper Risøyhamn, Sortland og Stokmarknes. I Vesterålen finner vi også den kjente Trollfjorden som ligger i Raftsundet. Vesterålen har lite lysstøy og er perfekt for nordlys-observasjoner. Èn av de større attraksjonene er hvalsafari. Fordi Vesterålen består av mange større og mindre øyer, er området ideelt for havpadling. Det er nydelige skjærgårder som gir ly for storhavet, men for de som liker å være mer eksponert; er yttersida av Vesterålen fantastisk! 

Her fanges store mengder skrei på vinterstid, flotte fiskevann for isfiske - og stangfiske på sommeren. Vesterålen har variert overnattingstilbud - alt fra hotell til rorbu, vandrehjem og campingplasser. Aktivitetene er i hovedsak naturbasert, som natursafari, padling, sykling, fiske og vandring. Les mer om kommunene >> ANDØY, HADSELSORTLANDØKSNES

Per Riztler_Statens vegvesen
Kystvei i Vesterålen