Friluftsgalleriet

Friluftsgalleri Skulpturlandskap Nordland er en permanent fotoutstilling som viser alle skulpturene i det internasjonale kunstsamlingen Skulpturlandskap Nordland. Det flotte arkitekttegnede bygget presenterer alle 35 skulpturer og gjør det mulig å oppleve prosjektet i sin helhet. Skulpturene som er plassert i landskapet i 35 kommuner i Nordland, i tillegg til én i Troms, kan du lese mer om på hjemmesiden til Skulpturlandskap Nordland.

Skulpturlandsskap Nordland

Tanken med friluftsgalleriet harmoniserer med selve ideen om Skulpturlandskap Nordland: En samling nåtidskunst ute i det fri i det storartede nordlandske landskapet.  Kombinert med scenen og det nærliggende museet skal området bli et kultursentrum for innbyggere og besøkende til Bø.  Kjell Erik Killi Olsens skulptur «Mannen fra havet» står også bare noen hundrede meter fra Friluftsgalleriet.  H.M. Dronning Sonja foretok den offisielle åpningen av Friluftsgalleri Skulpturlandskap Nordland den 24. juni 2015. 

Last ned en liten pdf om prosjektet her.

 

 

TILGJENGELIGHET:

Ved Vinjesjøen. Følg skilting til Bø bygdemuseum, Skulpturlandskap og Friluftsgalleri. Friluftsgalleriet har i likhet med alle skulpturene alltid åpent og er gratis å besøke. Bø museum som ligger like ved, har åpent i sommermånedene. Les mer om museet på museumnord.no

Øystein Lunde Ingvaldsen
Øystein Lunde Ingvaldsen
Øystein Lunde Ingvaldsen
Øystein Lunde Ingvaldsen