Vetten og Losjehytta

Har du lyst til å vandre i Lars Monsen sine fotspor? Nrk og Lars Monsens minutt for minutt gikk opp på Vetten i Bø. Det er en super dagstur for hele familien, med nydelig utsikt mot storhavet og de to mest fotograferte øyene i Vesterålen - Gaukværøy og Litløy. Ca midtveis på ferden passerer du Losjehytta, som kan være et mål i seg selv, og spesielt egnet for barnefamilier.

Vandring på yttersida

Vetten

  • 467 moh
  • 4,1 km
  • Turen tar ca 2,5 time tur/retur, inkl pauser
  • Middels tung løype
  • Familievennlig og fin dagstur 

Det finnes to stier opp til Losjehytta og videre til Vetten: Brenna og Sikan.

De fleste kjører til parkeringen innerst i Brennaveien, og går en opparbeida grusvei til Losjehytta og videre til Vetten på gode og tydelige stier. Losjehytta ligger ca midtveis på turen -perfekt som pausested, eller som et mål i seg selv. 

Om du vil gå fra Sikan kjører du til skytebanen på Steine og parker ved skytterhuset. Start på veien som går innover mot lysløypa og følg skilt merket med Vetten. Etter hvert deler stien seg, da holder du slakt mot venstre og følger stien over den flotte heia, opp mot toppen.  Første og siste del av turen er ganske bratt og tung. Turen har gode merkede stier. Merk: på denne turen går du ikke forbi Losjehytta.

Bøvetten var en av de første som ble tent i Vesterålen, ved varsel om ufred.

På toppen av Vetten ligger Vettenbua, som kan være fin å varme seg i, samt ta en matbit før man rusler ned igjen. 

Her kan du lese om det årlige motbakkeløpet Vetten Opp: www.vettenopp.no