L

Har du spørsmål?

send mail til 
turistinfo@vestreg.no,
eller ring tlf 
+47 76 11 14 80

w

Ræka

Spektakulære Ræka er et fjell i Sortland Kommune på Langøya. Fjellet ligger på vestsiden av Eidsfjorden og strekker seg 605 meter over havet. For noen kan Ræka kan være en ukjent perle, men det er det nest best kjente fjellet i Vesterålen, etter Møysalen.

Klatring
04.05.201812:42 Lisa Sollie

Navnet Ræka kommer av et gammelt vesterålsk navn for spade fordi formen av fjellet ligner på bladet av en spade. Formen er lett gjenkjennelig og man kan se det majestetiske fjellet strekke seg i været når man kommer kjørende fra Sortland eller Eidsfjord og inn mot Frøskeland.

Første kjente bestigning av Ræka var i 1902 av to engelskmenn; T.G Ouston og H.S Mundahl.

Skal du bestige Ræka starter du i Skjerfjordeidet og turen tar rundt 10-14 timer med guide. Erfarne klatrere bruker 6-8 timer i normalt tempo. Det anbefales at du har med erfaren guide med tanke på sikkerhet da turen innebærer klatring. Det regnes som Vesterålens mest alpine fjell, klatringen er ikke veldig avansert, men luftig noen steder. Klatringen starter på 480 meters høyde. På toppen har du utsikt over store deler av Vesterålen.

Turen til Ræka er sesongbetont og går fra juni til september. Turen er også værforbeholdt, og fjellet må være tørt og det må være høyt skydekke. Du trenger ikke klatreerfaring (dersom du går med guide), men du må være litt fjellvant.

TV Norge og 71 grader nord har vist tre episoder filmet fra vakre Vesterålen. I siste episoden fra vår region viste de da deltakerne skulle bestige Ræka. Det var fine værforhold, og Vesterålen viste seg fra sin beste side. Så du episoden og kan det friste med en tur selv?

Bedrifter i Vesterålen som tilbyr guidet tur til Ræka er Vesterålen Padle- og klatresenter. Ta kontakt med dem for å booke en tur du sent vil glemme! Mer info finner du på deres hjemmeside 

God tur!

Trym Ivar Bergsmo