Myrtinden (350 moh)

Myrtinden troner som den selvfølgelige «fjellkongen» på Myre, ikke fordi den er særlig høy eller krevende, men fordi den er sentralt plassert mellom tettstedet og storhavet. Og fordi den har et meget karakteristisk utseende.

Turbeskrivelse
27.02.201720:06 Cathrine Wallstad Myhre

Start turen ved P-plassen 400 m etter at du har tatt av mot Nyksund. Følg tydelig sti vestover. Etter kort tid kommer du inn på opparbeidet tursti og kommer til Bjørkeskogen – et friluftsområde med naturlekeplass, gapahuker, bålplass og infotavler for planter, fugler og dyr. Området er opparbeidet av foreldre, elever og ansatte ved Myre skole og er mye brukt av skolen og barnehager i området. Bjørkeskogen er delvis tilrettelagt for rullestolbrukere. Innfallsport til området er da fra parkeringsplass øverst i Svartbakken.


Etter å ha passert gjennom Bjørkeskogen, svinger du opp akebakken. Ved toppen av denne setter du kurs mot Kammen, nedre del av ryggen opp mot toppen. Fra nedre del av skogbelte følger du tydelig sti opp på Kammen, og videre derfra nordover opp ryggen til Myrtinden (350 moh).


Turen er ikke merket, men har tydelig sti.
Vanskelighetsgrad: lett.