Sortland Museum - Museum Nord

Sortland Museum holder til i Kulturfabrikken i Sortland sentrum. Museet har skiftende utstillinger med ulike tema, perspektiv og uttrykk. For tiden vises to utstillinger: "Seabed", som tar barn og voksne med ned i havet for å se på livet under havoverflata, og "Vår kamp", som er Sortland Museums nye storsatsing for unge om arbeiderbevegelsens historie i Vesterålen.

Barn og læring

Seabed betyr havbunn, og det er havets betydning i nord, det sårbare økosystemet og konsekvensene av marin forsøpling og forurensning som er tema for utstillingen. Her blir man tatt med på en reise ned i dypet for å se på livet under overflata, og hva forsøpling gjør med de vakre plantene og dyrene som bor der. Gjennom banebrytende bruk av undervannsfilm og projeksjoner, har utstillingen fått et unikt uttrykk. Det er også mange spennende aktiviteter for barn og unge underveis.

Utstillingen er spesielt tilrettelagt for barn og unge.

Vår kamp tar for seg arbeiderbevegelsens historie i Vesterålen. Arbeidere har kjempet mot urett, fattigdom og undertrykking. De har kjempet for retten til arbeid, fagorganisering og trygghet. Gjennom dataspill, film, gjenstander, bilder og tekst forteller utstillingen om vesterålinger som har stått på barrikadene for en sak. Historien strekker seg fra 1900-tallet fram til i dag. Hver tid har sin kamp. Hva er din?

Utstillingen er laget spesielt for ungdom og unge voksne.

Åpningstider
Tirsdag–lørdag kl. 11–15 (Helårlig)

Priser
Voksne kr. 50
Barn under 16 år gratis

- - -

Kontakt oss

Strandgt. 1
8400 Sortland

Telefon: 76 10 92 71
E-post: sortland.museum@museumnord.no
Nettside: museumnord.no/sortland
Facebook: facebook.com/sortlandmuseum

Fra Sortland Museums samling, gitt til museet av S
Jens Steffensen til venstre og Håkon Mikkelsen til høyre sammen med en ukjent arbeidskollega på
Elin Mathiassen/Sortland Museum
Elin Mathiassen/Sortland Museum
Elin Mathiassen/Sortland Museum
Elin Mathiassen/Sortland Museum
Museum Nord