Jennestad handelssted - Museum Nord

Sortland Museum har sommerdrift i den gamle butikken i brygga på Jennestad handelssted ca. 8 km nord for Sortland sentrum (skilt ved riksvei 820). Her har tida stått stille etter nedlegginga av butikken i 1982. Hyllene har autentiske varer av alle slag, og i brygga er også det gamle postkontoret og skipsekspedisjonen. Besøkende kan kjøpe lokale husflidsvarer, kort, karameller og lokal historisk litteratur.

Museum

Dette var en gammeldags landhandel med kolonial, manufaktur og jernvarer. Hesteutstyr, tønneband, kaffeerstatning og B-såpe fra krigsårene, badehetter og papirtruser - her er et rikt utvalg. Butikken har også et godt utvalg lokalproduserte varer/gaveartikler.

Gratis adgang til butikken.

Museet

Besøker du brygga får du oppleve hvordan et landsens poståpneri så ut og kikke inn på kontoret til han som i mange år eide stedet; Ødebert Johanssen. Han administrerte butikk, gårdsdrift, fiskehandel, dampskipsekspedisjon og grafikkgruve. Bak butikken er det et utstillingsrom som gir et godt innblikk i aktiviteten på stedet i storhetstida de første tiårene på 1900-tallet.

Omvisninger for grupper hele året etter avtale.

Ved Jennestad er det også kunstgalleri, www.jennestad.no, med utstillinger og innimellom konserter og kulturopplevelser av ulike slag (dette drives ikke av Sortland museum).

Velkommen!

Priser
Gratis inngang

- - -

Kontakt oss

Jennestad
8400 Sortland

Telefon: +47 474 68 571
E-post: sortland.museum@museumnord.no
Nettside: museumnord.no/vare-museer/jennestad-handelssted/
Facebook: facebook.com/sortlandmuseum

Jennestad handelssted
Museum Nord
Jennestad handelssted
Museum Nord
Jennestad butikk
Museum Nord
Jennestad hyller
Museum Nord
Jennestad penger
Museum Nord
Jennestad kommode
Museum Nord
Jennestad utsnitt.