Topptur i Vesterålen

Vesterålen gir muligheter for å oppleve skikjøring med fantastisk utsikt over fjell og hav.
Her er fortsatt mulig å finne uberørte områder, der du får muligheten til å sette førstesporet ned, mange dager etter siste snøfall.

Topptur

Sesong

Sesongen starter gjerne i desember og varer til i mai. Noen ganger starter sesongen så tidlig som i oktober, og den kan vare så lenge som til i juni.
Beste og mest snøsikre periode er februar, mars og april. I april og mai er det gode muligheter for kveldsturer og midnattsolkjøring i renner!

Klima

I Vesterålen har vi kystklima, noe som ofte medfører mer vindpåvirkede forhold ut mot havet, og gjerne bedre mykere føre lenger inne i dalene og fjordene i regionen. 

Terreng

Vesterålen har gode muligheter for eksperten som takler de alpine områdene (Møysalområdet, Reinspelen, Stortinden,  m.fl), men har også områder for den mindre erfarne, som kan få fantastiske opplevelser på lavere, men fortsatt dramatiske fjell. Det er også muligheter for skogkjøring i regionen.

Områder

Hele regionen har sine muligheter for både eksperten og novisen.
Verdt å nevne kan være Godfjorden, Kjerringnesdalen, Møysalområdet og Vesterålens del av Austvågøya.
Langøya og Hadseløya har også sine mer eller mindre skjulte perler, med litt lavere fjell.
Eksempler: for eksperten (over 35 grader); Stortinden i Sigerfjord, Møysalen, Bjørneråfjellet i Godfjorden og toppene rundt Snytindhytta. For de som ikke er så erfaren kan Galten (fra Kjerringnesdalen), Skredfjellet på Godfjordeidet og Blåheia fra Kjerringnes være aktuelle.

Utstyr

Regionen har gode muligheter for toppturer med Rando-utstyr, og mange turer krever sikkerhetsutstyr som skredsøker, sonde og spade.
Det finnes også turer for folk på fjellski, men disse er mer begrensede. 
Hodelykt er obligatorisk i desember og januar. 

Hvorfor kjøre topptur i Vesterålen?

Vesterålen har mange og varierte turer som starter stigningen ved vei og du slipper lengre marsjer for å komme til fjellet.
Regionen gir muligheter for å oppleve skikjøring med fantastisk utsikt over fjell og hav.
Her er fortsatt mulig å finne uberørte områder, der du får muligheten til å sette førstesporet ned, mange dager etter siste snøfall.
Ofte finner du mer og bedre snø her, enn i Lofoten, som gjerne er mer værutsatt.

Parkering

Dette er gjerne bare en utfordring tidlig på sesongen, og ved store snøfall. Foreløpig er ikke trafikken så stor at dette skaper problemer. Plassene som finnes brøytes gjerne bra.

 

Toni Gjessing_VisitVesterålen
Toni Gjessing_VisitVesterålen