Skiløyper i Hadsel

Hadseløya kan skilte med fantastiske skiløyper som er viden kjent over hele regionen. Her finner du 52 km flotte preparerte løyper i et sammenhengende løypenett som strekker seg fra Stokmarknes, via Lekangmarka og til Melbu. Løypene snor seg gjennom et svært varierende terreng, gjennom storslått natur, og som også kan ta deg opp i høyden til majestetiske panoramautsikter!

Skiløyper

Skianlegget på Stokmarknes fikk et skikkelig løft i forbindelse med NNM som ble arrangert her i 2012, og et godt samarbeid mellom idrettsklubbene sørger for at løypenett, lysløyper og skileikanlegg blir preparert av 2 løypemaskiner så snart snøen kommer, og ut sesongen. 

Med gode parkeringsmuligheter ved idrettshallen, er lysløypa på Stokmarknes lett tilgjengelig for alle. Lysløypa er 4,5km lang, og skitraseene går i sløyfer med varierende høydemeter.
Melbu har også lysløype, denne ca 2,3 km, og går ved Vesterålshallen.

Fra lysløypa på Stokmarknes kan man gå via Trolldalen mot Lekang, og videre helt til Melbu (ca 13-14 km, alt etter hvilken rute man velger). Det kan nevnes at gjennom Trolldalen er det et parti på ca 1 km der løypa har en stigning på ca 23 høydemeter, som kan oppleves som ganske langdryg og seig, men når man endelig kommer seg opp dalstykket, blir man mektig belønnet med en helt fantastisk utsikt over Børøya, og Hadselbrua med Hallartiden i bakgrunnen.

Man kan også starte skituren fra parkeringsplassen på Lekang, eller parkeringsplassen ved Vesterålshallen idrettshall på Melbu. Se kart over skiløyper og parkeringsplasser på skisporet

Ukentlig blir det arrangert løp for barn i lysløypene, som er et flott tilbud for hele familien. Mer informasjon om skiaktiviteter, og når løypene er preparert, finner du på idrettslagenes egne sider. Melbu IL mil-ski.no og Stokmarknes IL stokmarknesil.no

Kart over skiløyper i Hadsel finner du her

Oppdatert liste over preparerte skiløyper i Hadselsøyas løypenett finner du her

Ørnheihytta

Et populært turmål er Ørnheihytta, som ligger 317 moh i alpint terreng, nesten midt på Hadseløya. Hytta drives av Hadsel Røde Kors, og har åpent i påskens helligdager, samt noen søndager utover året.  Men mange tar turen opp til hytta, selv om hytta eller kafeen ikke er åpen. Mye av grunnen er at rundt hytta er det bygget en fantastisk fin solvendt veranda med god plass, og som egner seg ypperlig for å sette seg ned for en velfortjent kvil, både sommer som vinter!

Når Ørnheihytta er åpen, diskes det opp til enkel kafe med salg av ekte turgledefristelser som kaffe, kakao, te, saft og rykende ferske, nystekte vafler med tradisjonelt pålegg: brunost, rømme eller syltetøy – eller du kan velge å ha på alt på en gang! Du kan velge å betale med kort, Vipps eller kontant.

Man kommer seg dit ved å følge de preparerte skiløypene enten fra Stokmarknes (ca 3, 2 km), Lekang eller Melbu (fra Huseby 4,6 km).

På Ørnheihyttas Facebooksider kan du sjekke om hytta er åpen. Hadsel Røde Kors leier også ut hytta utenom hjelpekorpsets vaktsesong. Bestilling kan gjøres på telefon  +47 478 13 000 eller e-post til: oernheihytta@gmail.com.
Ørnheihytta Facebook: facebook.com/pg/ornheihytta

Roy Odd
Marten