Randonee eller turløyper?

Når fjellene i Vesterålen er dekket med hærlig, hvit snø og sola igjen kikker over horisonten, da er lykken å kjøre randonee fra toppen av fjellet og helt ned til fjorden.

Ski i Vesterålen

Ski er hærlig - sikkerhet viktigst 

Skal du kjøre randonee i de nordnorske fjellene, er det viktig å være godt forberedt.

Hvordan er det med den fysiske formen og hva med utstyret?

For ikke å snakke om sikkerheten i fjellet.

Lytt til erfarne fjellfolk 

Du har svært mange muligheter for trygge turer i fjellet i Vesterålen der terrenget ikke er så bratt at det er fare for snøras. 

Skal du imidlertid kjøre i terreng som heller mer enn 30%, må du sjekke skredvarsel og lytte til lokale skikjørere som kjenner forholdene godt og respekterer naturen.

Alpintanlegg

For snøbrett-kjørere er det gode muligheter både i u-preppede fjellsider og i alpinanlegget Ånstadblåheia i Sortland.

Skiutstyr kan også leies på skianlegget. Anlegget drives av Sortland Alpinklubb.

Preparerte skiløyper

I Vesterålen er det også en rekke preparerte skiløyper for fotturer og langrenn. De lengste løypene er i Sortland og Hadsel kommuner, men flere kommuner har preparerte løyper.

Februar-april,

Den beste tiden å gå på ski i Vesterålen er februar – april. I løpet av denne perioden har dagene igjen blitt lange nok til at lys ikke er en begrensende faktor. Temperaturen holder seg normalt også under frysepunktet, slik at snøen er perfekt for skikjøring i pudderbakker. Er det snø, finner du alltids en trygg rute.

Ski og Skrei, noe for vennegjengen?

Den beste tiden for ski, er også den beste tiden for havfiske etter Skrei. Hva med å kombinere toppturer i pudder med havfiske etter sprell levende Skrei i vinterferien. Noe for vennegjengen kanskje?

visitvesteralen.com
Ivar Steiro
Marten Bril

Relaterte artikler