Løyper i Vesterålen

Ønsker du å kjøre slalåm, eller bare gå en tur på ski i lysløypa. Vesterålen har et stor utvalg av løyper for hele familien. Kos deg på ski i Vesterålen.

Skiløyper

Ånstadblåheia Skitrekk

Ånstadblåheia Skitrekk er det eneste alpintanlegget vi har i Vesterålen. Skitrekket ligger på sørsiden av Ånstadblåheia (503 moh). Anlegget har en heis og tre løyper, hvor hovedtrasèen er 1080 lang og en helling på ca 30 grader.

Det er mulighet for kjøp av både enkeltbillett, dagskort, formiddag- ettermiddag- og kveldskort, helgekort, klippekort og sesongkort.

Anlegget har også utleie av komplett utstyr både for barn og voksne.

Åpningstider:

Tirsdag-fredag: 18.00-21.00

Lørdag og søndag: 11.00-17.00

Med forbehold om værendringer.

Se webside for mer info sortland-alpinklubb.no 

Skitrekket er stengt ut sesongen 2018.

Lysløyper Sortland

Sortland kan by på preparerte løyper bare et steinkast fra sentrum, med god utsikt over by, hav og fjell mot Lofoten. Strake lysløyper, eller litt kupert terreng?
Her finner du flotte preparerte skiløyper som egner seg for hele familien!

Sortland Kommune har fire lysløyper; Sortlandsmarka, Kleiva, Sigerfjord og i Blokken.

  • Lysløype Sortlandsmarka: Lengde ca 5 km
  • Lysløype Kleiva: Lengde ca 2,1 km
  • Lysløype Sigerfjord: Lengde ca 3 km
  • Lysløype Blokken: ca 1,5 km

Vinterstid, og så lenge det er snø i traseene, blir det tråkket opp totalt 32 km med skiløyper, og som lett tar deg litt opp i høyden for litt ekstra fin utsikt for den som ønsker det!

Sortlandsmarka ligger praktisk talt bare et steinkast fra sentrum, og når kong vinter har lagt sitt hvite teppe over byen, forvandles turstiene seg om til de flotteste skiløypene i lett og variert terreng. Med stor parkeringsplass i Vesterveien, er Sortlandsmarka lett tilgjengelig både sommer som vinter.

Skiløypene her byr på nydelig utsikt over byen, Sortlandssundet, Møysalen og fjellene mot Lofoten. Totalt er lysløypa 5 km lang, men de preparerte skiløypene går enda lenger.
Går du i nordlig retning fra parkeringsplassen, går traseen i en sløyfe over lett variert terreng. Velger du å gå løypene mot sør er traseen stort sett flatt, og ved Vannverket går løypene fra Sortlandsmarka over i løypene mot Kleiva.
Uansett hvilken vei du velger, her er fine løyper som virkelig gir deg utsikt over byen!

Et alternativ vel å merke seg, er at ved Vannverket kan man også velge å gå opp Elvenesdalen, en tur på ca 4 km, som går litt opp i høyden, til ca 190 moh.

Går du sørover mot Kleiva, vil du også få muligheten til å gå Prestdalen opp mot Turlagsstua som driftes av Vesterålens Turlag. Dette er en 2 km lang tur, og går opp til ca 260 moh.

Turlagsstua har svært begrenset åpningstider, men kan nevne at de holder åpent med enkel kafé helligdagene i påskeuka, og enkelte søndager utover året. Åpningstider annonseres på turlagets facebook sider: facebook.com/VesteralenTurlag

Langs løypene finnes også flere fine stoppesteder, små bakker som innbyr til å nyte utsikten med en kopp varm drikke fra termos, eller til ski- og vinterlek! Ta en hvil ved en av de mange gapahukene som er satt opp langs traseen, man kan gjerne grille pølser her om man har med seg litt grillkull. Vær påpasselig med å slukke godt når du er ferdig, og ta med deg søppel, slik at det er like fint til nestemann!

Skiløypene driftes av frivillige i Sortland og Omegn Skiklubb, som trener i skisporene. Det bes om forståelse for at skisporene er forbeholdt skigåere, slik at sporene ikke blir ødelagt av fotgjengere.

Lysløype Kleiva

Det er også mulig å starte skituren fra Kleiva, som ligger ca 9 km sør for sentrum. Skiløypene ved Kleiva forbindes med lysløypene mot Sortland, så praktisk talt kan man gå totalt ca 11 km preparerte løyper fra Kleiva til lysløypene i Sortlandsmarka.

Fra Kleiva Landbruksskole starter skiløypene med 2 km lysløype, deretter 4 km løype uten lys, og ved Vannverket fortsetter skisporet direkte videre over til lysløypa for Sortlandsmarka.

De preparerte løypene fra Kleiva driftes av idrettsklubben Ski- og Fotballklubben Ajaks som også har trening i skiløypene for store og små.

Lysløype Sigerfjord

På andre siden av sundet, ca 8 km øst for Sortland sentrum, like ovenfor vakre Sigerfjordstranda, finner man Sigerfjords lysløype. Denne løypa er som å gå i et eventyrlig vinterlandskap over ei bru og under en vei. De preparerte løypene i Sigerfjord driftes av frivillige fra Sigerfjord Idrettslag, men er ikke inntegnet i kartet på skisporet.no.

Lysløypene strekker seg ca 3 km fra Sigerfjord og inn i Kjerringnesdalen. Man kan parkere bilen ved Langbakkveien, og derifra går lysløypen gjennom nydelig landskap, over ei bro over Kjerringneselva, under bilveien, og videre inn Kjerringnesdalen mot Kjerringnesdalsvatnet på øversiden av vatnet.
Her kan man kombinere skituren med en tur på isfiske i Kjerringnesdalsvatnet om man vil. Fiskekort får man kjøpt ved å kontakte Kjerringnes Grunneierlag inatur.no/laksefiske

Skiløype Hadsel

I Hadsel kommune går det sammenhengende skiløype fra Stokmarknes til Melbu. Det er et godt samarbeid mellom idrettslagene i kommunen for å preparere løypene når snøen kommer.

Ukentlig blir det arrangert løp for barn i lysløypene. Dette er et flott tilbud for hele familien. Mer informasjon finner du på kommunens hjemmeside i kulturkalenderen hadsel.kommune.no

Lysløype Risøyhamn (Andøy)

I Risøyhamn brukes lysløypa sommer som vinter. Den er til glede både for barn og voksne, fastboende og ferierende. Løypa passer ypperlig til familieturer.

skisporet.no finner du oppdatert informasjon om når løypene sist ble preparerte.