Vinteraktiviteter for hele familien

Vesterålen har mange vinteraktiviteter å by på for hele familien.

Vinteraktiviteter

Vesterålen kan by på et vakkert lys og uberørt natur i skjønn forening. Enten du tenker deg en topptur, eller en rolig skitur under nordlyset, er Vesterålen det perfekte stedet for slike aktiviteter.

Skisesong

Som regel får Vesterålen det første snøfallet i begynnelsen av oktober, og mørketiden kommer snikende i november. I denne perioden har vi et lys på himmelen som går både i lilla, rødt og rosa, i tillegg til det fantastiske nordlyset som vi er begavet med her nord. Beveger du deg ut i dette lyset, vil du kunne få et flott motiv å gå på (ski)tur i. Vær obs på at det er mørkt store deler av døgnet i en viss periode, og du vil kunne trenge hodelykt og annet godt utstyr.

Solen kommer tilbake i slutten av januar, og temperaturen blir litt mildere. Snøen ligger vanligvis til slutten av april i Vesterålen, og du kan gå på ski her like lenge. Rundt påsketider er det som regel perfekte skiforhold.

Ski for nybegynnere

Alle kommunene i Vesterålen (Sortland, Bø, Øksnes, Hadsel og Andøy) har en eller flere lysløyper som en kan benytte seg av. Som regel er det tråkket opp løyper også. De forskjellige skiklubbene i regionen har også ulike arrangementer en kan delta på.

I tillegg har Sortland har alpinanlegg som kan benyttes også, Ånstadblåheia Skitrekk. Anlegget har en heis og tre forskjellige løyper.

Sikkerhet

I Vesterålen kan du gå på ski og toppturer i alle typer fjell. Skredrisiko, snøforhold og vær er stikkord som du må ha god kunnskap om før du legger ut på tur i de snødekte fjellsidene. På de mest ekstreme fjellene kan det være en idé å leie guide som har god kunnskap om terreng, snødybde osv. Sjekk alltid værforhold, skredfare o.l, samt sjekk egne ferdigheter for å ferdes i fjellet og evt utfordringer det kan by på mtp frikjøring, før du legger ut på tur. Si fra hvor du går og snakk gjerne med lokalbefolkning om du skal i ukjent terreng. Husk å ta med nok klær som varmer.

Inga Sami síida