Øksnes Vestbygd - et padleparadis i Vesterålen

Øksnes Vestbygd er et kjent padleområde, ikke bare for de lokale padlerne fra Vesterålen. Her har det vært padlere fra hele verden som har fått oppleve den idylliske skjærgården og spennende yttersiden.

Havpadling

Øksnes Vestbygd er et øyrike med innaskjærs ly for storhavet og godt egnet for både de erfarne og de med litt mindre erfaring med storsjø. Her finner du flotte hvite strender både for lunsjstopp og overnatting. Du kan oppleve lundefugl, sel og ørn. Er du riktig heldig, småhval. Hurtigbåten går i rute mellom flere av øyene dersom været blir slik at man har behov for skyss.

Yttersida av Øksnes og Vesterålen er forbeholdt finværspadling og stille hav dersom du ikke er meget erfaren padler. Det er mange undervannsskjær i området, sterke strømmer og retursjøen fra land gir en skvalpehav som fort kan blir meget utbehagelig dersom det blåser opp. Er det rolig hav, kan du få en fin opplevelse,- men som ukjent i området vil vi anbefale å snakke med kjentmenn om både vær og vind og ikke minst hvor det er fint å padle ut fra forhold.

Arctic Sea Kayak Race har hatt base i Øksnes og Fiskeværet Skipnes siden 1996 (første arrangement i 1991). Dette er en padlefestival som går av stabelen hvert år, siste hele uke av juli. 

OBS: Selv om du padler midt på sommeren kan det være kjølige dager, og temperaturen i vannet er mye kaldere enn lenger sør i landet. Vi anbefaler derfor at du har med godt med klær som holder deg både varm og tørr! Skal du på tur og er ukjent i området - ta kontakt med turistinformasjonen eller kjentmenn for anbefalte ruter. Sjekk alltid værvarslet før du drar på tur!

Relaterte artikler