Vesterålen Rorbuer

Bo i historiske og autentiske rorbuer i eventyrkommunen Bø. I tillegg til storslagen natur så vil du bli overveldet over lokalbefolkningenes varme og gjestfrihet.

Rorbu
Booking

Rorbuene ligger idyllisk til helt nede ved kaia innerst i fjorden ved Straumsjøen. Fra rorbuene kan du nyte den fantastiske utsikten utover fjorden, fjellene og fiskebrygga Det er et rikt dyreliv i området, og havørnen holder til i flere av de nærliggende fjellene. Vesterålen er også kjent som «Hikers paradise» og du vil finne mange flotte turstier i umiddelbar nærhet fra rorbuene, hvor man kan bestige flotte fjell eller besøke kritthvite strender med krystallklart vann.

Nærmeste sentrum er Straume som ligger 1,4 km fra rorbuene.

Våre rorbuer har blitt benyttet av fiskere i flere generasjoner og alle buene bærer navn etter båteiere. Den eldste bua kan dateres helt tilbake til 1700 tallet.

Autentiske rorbuer

Rorbuene er fortsatt tilnærmet autentiske noe du kan oppleve ved å sove i noen av de originale sengene, samt at det er bevart diverse skap som fiskerne benyttet til sine private eiendeler.

Byggene er godt vedlikeholdt opp gjennom årene og innehar i dag nyere kjøkken og bad samt WIFI for å ivareta dagens krav til komfort. Vår eldste og mest autentiske rorbu som kan dateres helt tilbake til 1700 tallet. Selveste Dronning Sonja overnattet her i forbindelse med at hun gikk den kjente kyststien som går ut fra Straumsjøen.

Rorbuene består av moderne bad og kjøkken i tillegg til soverom i andre etasje. I stua er det sovesofa og spiseplasser med utsikt mot hav og fjell.

Rorbua har en herlig terrasse rett utenfor der du kan nyte sjøen, livet og naturen.

Parkeringsplasser rett ved rorbua.

- - -

Kontakt oss

Vesterålen Rorbuer
Handkleppveien 14
8475 Straumsjøen

E-post: vesteralenrorbuer@gmail.com 
Tlf.: 952 34 229
Nettside: vesteralenrorbuer.com 

Jan-Helge Andersen
Straumfjorden med utsikt til fjell og Vesterålen Rorbuer
Vesterålen Rorbuer
Rorbu kjøkken
Vesterålen Rorbuer
Rorbu oppholdsrom
Vesterålen Rorbuer
Rorbu Bardo Bua vindue med utsikt
Jan-Helge Andersen
Nordlys over fjorden og Vesterålen Rorbuer
Jan-Helge Andersen
Nordlys over Vesterålen Rorbuer