Thon Partner Hotel Sortland

Hotellet ligger midt i Sortland «den blå byen». Vi har 46 standardrom og 20 superiorrom og alle rommene er pusset opp i perioden 2016 – 2017. Samtlige rom er allergivennlige med parkett på gulv og flis på bad. På Sortland Hotell tilbyr også kurs -og konferansefasiliteter, restaurant og et rikholdig bibliotek. Sortland er ett perfekt utgangspunkt for hvalsafari, dagsturer til Lofoten med Hurtigruta innom Trollfjorden, eller et besøk til fiskeværet Nyksund.
Sortland er et glimrende utgangspunkt for hele Vesterålen og Lofoten.

Hotell

Sortland Hotell ble etablert i 1908, og feiret 100 innholdsrike år i 2008. Hotellet har en lang og spennende historie. Høsten 2009 ga vi ut boken «Velkommen inn» som skildrer hotellets historie, og som du som gjest kan ta del i på ditt hotellrom.

Som gjest hos oss kan du spise i vår hyggelige restaurant og slappe av med dagens aviser i hotellets innholdsrike bibliotek. Alle rommene ble pusset opp i 2016,  og har flatskjerm og trådløst internett som du fritt kan benytte. I tillegg stod vårt nybygg med 16 nye superiorrom ferdig i juni 2017.

Alle hotellets gjester disponerer fri parkering bak hotellet, samt noen parkeringsplasser på forsiden av hotellet. Vi har også eget bagasjerom som våre gjester fritt kan benytte.
Sortland er det største handelssenteret i regionen, så her kan du virkelig kombinere forretninger med shopping og fornøyelser.
Hotellet er utsmykket av kunstneren Tove Hov Jacobsen

I Saabyes bibliotek finner du alle verk utgitt av Lars Saabye Christensen. Det være seg alle hans romaner, poesi, skuespill, film, musikk – inkludert oversettelser. Alt dette donert av Lars Saabye Christensen. Biblioteket ble åpnet 8. mars 2008 av forfatteren selv, og har siden vært en svært sentral del av hotellet.

Boken «Den siste Glæde», skrev Knut Hamsun her på hotellet mellom 1911 og 1912. I 2009 åpnet vi Hamsun-foajeen på hotellet til minne om nettopp dette. Hamsun bodde på rom nummer 10, og denne døren befinner seg i foajeen. Den velkjente kunstneren Nico Widerberg har utformet bysten av Knut Hamsun som er en sentral del av foajen.

- - -

Kontakt oss

Thon Hotel Partner Sortland
Vesterålsgata 59
8400 Sortland

Telefon: +47 76 10 84 00
E-post: sortland@olavthon.no
Nettside: thonhotels.no/sortland

Sortland Hotell
Bad
Sortland Hotell
Superior rom
Sortland Hotell
Rom
Sortland Hotell
Lobby
Sortland Hotell
Velkommen inn i biblioteket
Sortland Hotell
Saabyes Bibliotek
Sortland Hotell
Restaurant

Relaterte artikler