På sykkel langs kystperlen Vesterålen

Å oppleve Vesterålen med bil er flott, men å sykle langs de vesterålske veiene er om mulig enda bedre. Å sykle i Vesterålen kan by på store opplevelser for deg som har tid til å ta dagene som de kommer.

Sykling

I ditt eget tempo kan du velge ut passende dagsetapper slik at du får sett mest mulig av regionen. Rutene er lettsyklet, med lite, kupert terreng og har flere trasèer på svært lite trafikkerte områder. Med andre ord; egnet for sykkel med vogn og litt bagasje. 

Du kan stoppe underveis for en piknik i fjæra eller stikke innom nærmeste kafè eller restaurant for en smak av Vesterålen. Enten du har med deg telt, har behov for en hytte, sjøhus, rorbu eller et hotellrom vil du finne et passende alternativ.

Veistandard

Fra gammelt av levde folk i Vesterålen av fiske og jordbruk. De bosatte seg nær sjøen, noe som førte til  at veien i dag også ligger nær havet. Følgelig er veiene gjennomgående lette og flate. Dette gir også god utsikt mot vakre fjorder og havet på yttersida. Vi har få sykkelstier i Vesterålen. De lengste sykkelveiene er tilknyttet tettstedene, så på de fleste rutene i guiden ferdes du på bilvei. Men selv ikke på gjennomfartsveioene er trafikken plagsom og veiene har asfaltdekke.

Tunneller

Det er lys i alle tunnellene i Vesterålen. Likevel anbefaler vi lykt på sykkel/hjem og refleksvest. Med unntak for den vel tre km lange undersjøiske Sløverfjordtunnellen, har de øvrige tunnellene lite eller ingen stigning.

Ragnhild Gundersen_visitvesteralen
Trym Ivar Bergsmo
Benjamin Antonsen