L

Har du spørsmål?

send mail til 
turistinfo@vestreg.no,
eller ring tlf 
+47 76 11 14 80

w

Festivaler

Vesterålen er kjent for et yrende kulturliv, med mange festivaler og arrangementer gjennom året. I fiskerikommunen Øksnes finner man blant annet Vesterålen Skreifestival, Fortellerdagan og Arctic Sea Kayak Race og nykommeren Naustvikafestivalen.

Festivaler
09.04.201513:27 Tore Olsen

Øksnesdagan

Øksnes har børsta støv av en gammel og tradisjonell festival; Øksnesdagan. Her kan du få oppleve både sang, spill og ro-regatta.

Fortellerdagan Vesterålen

Fortellerdagan er en litterær festival som holder seminarer og workshops i skriving og kreativ fortelling. Øksnes museum i Alsvåg har mye lokal historie å by påsamtidig som det gamle fiskeværet Nyksund kan by på både kunst og musikk. 

Vesterålen Skreifestival

Øksnes er også hjem til Myre, en av de største fiskerhavnene i Vesterålen. Derfor er det bare passende at det på Myre er Skreifestival hver vinter. Med konserter, seminarer, aktiviter i havnen, kulinarsk aften og kokkekurs er dette en festival for alle og en hver. Et av høydepunktene ved festivalen er Verdensmesterskapet i Torsketungeskjæring for undom mellom 12 og 15 år. 

Arctic Sea Kayak Race

For de padle interesstere er ASKR et must! Med padlekurs og padelrace i vakre Øksnes Vestbygd kan denne friluftsfestivalen tilby både vakker natur, musikk, og en flott camping opplevelse i fiskerilandsbyen Skipnes.

Fiskernes dag

9 august 2015 er Fiskernes Dag på Skogsøya i Øksnes. Denne dagen minnes fiskere som har gått bort på sjøen, med minnegudstjeneste, kafè, musikk og mye båtliv. Flott dag med mange familieaktiviter

Vesterålen Matfestival

Denne festivalen tar plass over hele regionen i månedsskiftet August/September

Naustvikafestivalen

Kom til Naustvika for å oppleve god musikk, og for å smake på nydelig mat og drikke fra nærområdet. Her får du oppleve stemninga som bare en ekte nordnorsk sommernatt kan by på.

Fortellerdagan 2014