Nordlyssafari - Vesterålen Tours

Vesterålen er plassert geografisk rett under nordlysovalen som gjør regionen til en av verdens beste destinasjoner for å se nordlyset. Fra 2022 og utover blir nordlysaktiviteten mye høyere på grunn av at solsyklusen er på vei til topps.

Nordlyssafari

Når?

I Vesterålen kan vi se nordlyset fra midten av august til midten av april så lenge det er mørkt nok og det er aktivitet på solen. Selv om det er fullmåne så kan vi fremdeles se nordlyset, kan være noe utfordrende når det er veldig svakt. Månelyset er veldig fint for å fotografere nordlyset og stort sett trenger du ikke hodelykt for å se hvor du går.

Med en lokal guide fra Vesterålen Tours så har du betraktelig større muligheter til å finne nordlyset. Vi har drevet med «nordlysjakt» i mange år og kjenner det lokale været. Guidene vet om de beste plassene å se nordlyset fra.

Er det overskyet vet guidene hvor det er sjanser for klarvær. Vi har også gode hjelpemidler som gir oss indikasjon på når nordlyset kommer den aktuelle dagen. Dessuten kan du slappe av, nyte turen og la oss finne nordlyset for deg! Du kan få privat tur som betyr at du/din gruppe/familie får guiden(e) for deg selv.

Ikke la deg lure av værmeldingen når du skal ut på tur med oss, vi gir deg mulighet til å avlyse om vi ser at det ikke er håp noe sted. Men som regel er værmeldingen kun en «worst case» indikasjon, så det er gode muligheter til klarvær enkelte lokale steder. Som oftest finner vi brudd i skyene når vi er ute og leter. Har du spørsmål eller er usikker angående været så kontakt oss så får du et svar. Noen turer må vi følge ei klaring i skyene for timer og andre ganger har vi det så klart at vi kan velge å vrake stedene vi vil stå på etter ønskelig motiver

På de lengste turene kan det hende vi kjører ganske langt for å finne best sted med klarvær, f.eks om vi ser utfra værmelding at innover i landet er bedre den aktuelle kvelden og natten så kan vi kjøre litt for å ha bedre sjanser, vi kan også finne på å ta turen på fjellet over grensen til Sverige, så husk pass.

På tur med oss får du en eller to guider som har lang erfaring med å jakte nordlyset. Vi er også eksperter på å lese været/skyene som er og følger værmelding og værkart flere dager i forveien. Guidene er også utstyrt med kamera som kan ta bilde og video av deg under nordlyset, som vi sender til deg etter endt tur.

Som regel starter vi turene på Sortland, på et hotell, AirBnB eller avtalt møtested siden vi er lokalisert her, men vi kan også komme til andre steder i Vesterålen som Bø i Vesterålen, Andenes, Myre i Øksnes og Stokmarknes / Melbu i Hadsel på Hadseløya. Merk at priser kan endres med tanke på antall personer / timer / start sted men dette vil vi informere om ved kontakt.

Utstyr

Varme sko og klær som tåler vind og snø. Hodelykt kan være greit å ha, men vi har hodelykt fra Ledlenser Norge å låne ut gratis.

Stativ, kontroll, minnekort, batteri og kamera er også lurt å ha med. Sliter du med innstillingene så hjelper vi deg da alle guidene våre er fotografer.

Pass kan være lurt å ha med om vi kjører de lengre turene men som regel vil vi informere om vi må så langt.

Priser:

Ikke privat tur: 1750,- per person - varighet 3 til 6 timer.
(bilen fylles opp men forskjellige grupper/par.)
(minimum 2, max 7 personer)

Privat tur: 7500,- totalt - varighet 3 til 6 timer.
(max 7 personer)

Starttider vil såklart endres etter når på året turen er mtp. solnedgang.

- - -

Kontakt oss

8400 Sortland

Telefon: +47 917 88 260
E-post: booking@vtours.no
Nettside: vtours.no

Vesterålen Tours
Vesterålen Tours
Vesterålen Tours
Vesterålen Tours
Vesterålen Tours

Relaterte artikler