5 steder å se nordlys i Vesterålen

Det er mulig å se nordlys på enhver klar natt i områder med lite lysforurensning, men jakten på nordlyset er spesielt flott kombinert med en aktivitet eller opplevelse. Her presenterer vi fem gode steder for å se nordlys i Vesterålen.

Tips
Nyksund, Øksnes

Det historiske fiskeværet Nyksund kan skru av utelysene på klare netter for at både lokalbefolkningen og besøkende skal kunne se nordlyset bedre. 

Uværshula, Hadsel

Bålkosen på nordlysjakten nytes best i Uværshula på vestsiden av Hadseløya. Ta med stearinlys, varm drikke og pledd for en koselig atmosfære.

Steiroheia, Sortland

Gå på vandretur med hele familien til Steiroheia (443 moh) i Sortland for en flott kveldsaktivitet på høsten. Turen opp til hytta Kvila er ca 1 time hver vei, men ønskes det en kortere tur kan man velge å stoppe ved DNT hytta Turlagsstua ca halvveis opp.  Husk hodelykt.

Vinje, Bø

Å skue ut fra Vinje mot Gaukværøy med det arktiske lyset som bakteppe, er et populært fotomotiv.Fra Vinje kan man også se skulpturen "Mannen Fra Havet" under nordlyset. Best på en klar natt med høy nordlysaktivitet.

Kleivodden, Andøy

Langs nasjonal turistveg Andøya ligger utsiktspunktet Kleivodden, med utsikt mot Bleiksøya. Dette er et flott stoppested med gode nordlyssjanser, rett i nærheten av veien. Besøk også Bleikstranda mens du er i området. 

Nordlysvarsel

Sjekk nordlysvarselet der du er norway-lights.com

Marten Bril
Ian Robins