L

Har du spørsmål?

send mail til 
turistinfo@vestreg.no,
eller ring tlf 
+47 76 11 14 80

w

Nasjonal Turistveg Andøy

Vestsiden av Andøya fikk Nasjonal turistveg-status 30.06.2012. Strekningen går fra Åkneskrysset til Andenes fergeleie og er 51 km lang. Sammen med Senja er Andøya et alternativ til E6 og Hurtigruta.

Nasjonal Turistveg
06.10.201410:14 visitvesteralen.no

Nasjonal turistvei på Andøya løper mellom den åpne, nakne ytterkysten og de gresskledde, spisse tindene og lenger sør de flate moltemyrene. Bare Bleiksøyas nesten perfekte kjegleform bryter den endeløse horisonten, ellers er det åpent hav helt til Grønland. Bleiksstranda er Norges lengste strand, og fyller skoene med hvit, finkornet korallsand, mens Bukkekirka danner en gruppe av skulpturelle klipper. I fiskeværet Bleik står husene, mange av dem gamle nordlandshus, tett sammen, mens de lenger sør står i en rekke langs stranda.

 Hvalsafari ut til spermhvalene i Bleiksdjupet, fuglesafari til havsulene, havhesten og de 80 000 lundefuglene på Bleik, kajakkpadling, rundtur i den fargerike småbyen Andenes, besøk på rakettskytefeltet på Oksebåsen og vandring langs kyststien opp til Måtinden gjør turen enda mer minneverdig.

I samarbeid med Nasjonal turistveg Andøya er det laget en rasteplass med panoramautsikt på Bukkekjerka. Stedet er et samisk kulturminne og området er rikt på historie.

Det finnes fortsatt veger som ikke bare har som hensikt å ta deg raskest fram. Nasjonale turistveger er vakre kjøreturer litt utenom det vanlige. Hver av de 18 strekningene i Norge har sitt særpreg og sine egne fortellinger. 

Statens vegvesen legger vegene til rette for deg som reiser. Dette gjøres med spektakulære utsiktspunkter, servicebygg, parkeringsplasser, møbler, stier og kunst. Dristig og nyskapende arkitektur i storslått natur er Nasjonale turistvegers særpreg. Turistvegsatsingen er et langsiktig arbeid. 

Steinar Skaar_Statens vegvesen
Jarle Wæhler_Statens vegvesen
Jarle Wæhler_Statens vegvesen
Steinar Skaar_Statens vegvesen