Melbo Hovedgård - Museum Nord

Melbo Hovedgård viser den ærverdige Melbo Hovedgård hvor gründer Christian Frederiksen og hans familie bodde. En guide vil ta med gjestene inn i huset og fortelle historien. Et 12 minutters billedspill gir en stemning og en oversikt over den aktiviteten som var på Melbu i begynnelsen av 1900 tallet.

Museum

«Det var Christian Frederiksen, en 17 år gammel Melbumann, som startet det vi kan kalle den industrielle revolusjon i miniformat på Melbu. I løpet av en 30 årsperiode, i overgangen fra det 19. til det 20. århundre, ble Melbu forvandlet fra å være en storgård til å bli landsdelens største industrisentrum. Folketallet økte fra 77 innbyggere i 1891 til å bli ca. 1000 i 1920. Christian Frederiksens filosofi var å utnytte det lokale råstoff og bearbeide det mest mulig selv.»

Hagen ble tegnet i engelsk landskapsstil i 1890, og i dag finnes det et sortiment av gamle stauder som er samlet inn fra Vesterålen. Gangstier slynger seg fra hagen og videre inn i den idylliske parken.

Melbo Hovedgård kan tilby en opplevelsespakke, Melbuopplevelsen, for større grupper der gjestene blir mottatt på Melbo hovedgård av selveste Christian Frederiksen og frue (spilt av Melbu amatørteater) og bli servert av tjenestepiken deres.

Etter besøket blir gjestene ført nedover alleen og ned til Neptun, sildoljefabrikken, som nå er et museum. Gjestene vil få oppleve en mini konsert i en av de største tankene. Varighet ca. 2 timer.

For åpningstider, priser og annen info:museumnord.no/vare-museer/melbo-hovedgard/

- - -

Kontakt oss

Maren Frederiksens Allé 1
8445 Melbu

Telefon: +47 76 15 40 00 / +47 481 88 590
E-post: melbohovedgaard@museumnord.no
Nettside: museumnord.no/vare-museer/melbo-hovedgard/
Facebook: facebook.com/vesteraalsmuseet

Melbo Hovedgård
Melbo Hovedgård
Melbo Hovedgård
Melbo Hovedgård
Melbo Hovedgård
Melbo Hovedgård
Melbo Hovedgård
Melbo Hovedgård