Tips til midnattssol-opplevelser

Planlegger du ferie til Nord-Norge? Her får du tips til aktiviteter og opplevelser under midnattssolen. Velkommen til hvalens rike og vandreparadiset Vesterålen.

Aktiviteter

Lyst hele natta! Hva vil du gjøre?

I midnattsolsesongen er det lyst 24 timer i døgnet og i Vesterålen finner du mange aktiviteter å velge mellom på dager og netter med fullt dagslys.

Hva ønsker du deg mest?

Telting i Friluft

Det å sove ute er en opplevelse hele året rundt, men en natt i friluft under midnattssol er helt spesielt. Sett opp teltet på en av campingplassene i regionen, på en sandstrand eller i utmarksområdet, og nyt frisk luft og endeløse dager. Kombiner gjerne med en fisketur i ferskvann (fiskekortinformasjon på godtur.no).

Vi anbefaler følgende campingplasser: Midnattsol Camping, Andenes Camping, Nyksund Bobilcamp and Stave Camping.

Magiske "Yttersia"

Noen av de fineste stedene å oppleve midnattssol er på det som lokalt er kjent som «yttersia». Bø i Vesterålen er eventyrkommunen som er den del av regionens kystlinje, og ligger rett i havgapet. Spill volleyball i Hovden, vandre Kysstien Straumsjøen – Spjelkvågen eller besøk "Mannen fra Havet" for nydelige fotomuligheter.

Overnatting i Bø, vi anbefaler: Ringstad Resort, Vesterålen Rorbuer, Litløy Fyr, Fiskeværet Hovden, Skagakaia, Frugga feriehus og Hotel Regine.

Hot Pools på Stave

For de kjølige kveldene der luksus og avslapning står i fokus kan Stave Camping by på varme badestamper med utsikt rett mot midnattssola og storhavet.

Fjelltur under midnattssolen

Det er ingen grunn til å sove bort sommernatten når den er så vakker. I Vesterålen er det hundredsvis av eventyrlig fjell og kjerreveier, som venter på at du skal ta deg en tur – når som helst på døgnet.

Du kan ta tur på egen hånd eller med lokale guider, som kan ta deg med på vandreturer til fjelltopper med vakker utsikt og gode forhold for å oppleve midnattssolen.

Hvis du ønsker en fjelltur under midnattssolen med lokal guide, så kan du kontakte kontakte Adventure 4 Life.

Hvalsafari i Midnattssol

Vesterålen er hvalens rike, og er et  av Nord-Europas beste steder å se hval på hele året rundt. På sommeren kan dere velge å møte havets giganter enten på dagtid, eller på midnattssoltur. Les mer om hvalsafari her.

Whale2Sea kombinerer hval og midnattssol med et besøk til et av Nord-Norges viktigste fuglefjell, Bleiksøya.

Les mer om hvalsafari her.

Padle-eldorado i Øksnes Vestbygd

Visste du at havet som oftest er roligere om natten enn om dagen på sommerstid? Arctic Sea Kayak Race arrangeres i Øksnes Vestbygd hvert år og Øksnes passer ypperlig til kajakk- og kanoaktiviteter på lyse sommerkvelder. Det lille øyriket-i-øyriket inneholder både glade lokalfolk, historiske fiskevær og 360 graders utsikt til ‘bøljan blå’.

Les mer om padlefestivalen her.

På sykkel langs Nasjonal Turistveg Andøya

Yttersiden av Andøy ble i 2012 valgt som en av 18 nasjonale turistveger i Norge, sammen med blant annet Trollstigen i Geiranger og veger i Hardanger, Lofoten og Senja. For syklister byr midnattssolsesongen på vakker natur, rolige veier, og lengre transportdager. Se for deg en vakker veistrekning med lite trafikk og Atlanterhavet som følger deg fra nord til sør.

For sykkelutleie, kontakt Corner Sport. Butikken ligger både på Sortland og Stokmarknes.

Hvis du er interessert i sykkelferie i Vesterålen, anbefaler vi at du tar kontakt med Bergodal.

Kos i fjæra

En enkel og familievennlig kveld under middnattsola er bål, marshmellows, kakao, pølser eller pinnebrød. Ta med pledd, sitterunderlag, musikk og uteleker for en flott kveld i nord. Uværshulene på Taen på utsiden av Hadseløya eller uværshula på Årnesan, sør på Langøya, er også fine alternativer.

Ps: Husk å ta med solbriller og solkrem– sola kan være sterk både natt og dag!

Stein E Pettersen
Med telt og kajakk i naturen
Mann sitter i gresset ved teltet med kajakken ved siden av seg og ser utover fjorden på hurtigruten.
Vandring i Vesterålen
Mann med ryggsekk går på grassvoks vei mot havet en solfylt dag.
Stave Camping
Utsikt fra Hot pools på Stave Camping
Strand, hav gylden himmel med skyer.
Adventure4Life
Siluetter av mennesker på fjelltur i midnattssol.
Marten Bril / Whale2Sea
Hvalspore stikker opp av havet med midnatssol bak seg.
Syklister i Vesterålen
Et par har stanset med syklene for å se på midnattssolen.

Relaterte artikler