Lyse netter hele sommeren

Fenomenet Midnattssol  kan observeres i Vesterålen i sommermånedene fra midten av mai til midten av juli. Det er da lyst 24 timer i døgnet og opplevelser på rekke og rad. Her finner du noen tips til midnattssol opplevelser.


Aktiviteter i midnattssol
28.03.201715:26 Cathrine Wallstad Myhre
Telting i Friluft

Det å sove ute er en opplevelse hele året rundt, men en natt i friluft under midnattssol er helt spesielt. Sett opp teltet på en av campingplassene i regionen, på en sandstrand eller i utmarksområdet, og nyt frisk luft og endeløse dager. Kombiner gjerne med en fisketur i ferskvann (fiskekortinformasjon på godtur.no)

Magiske Yttersia’

Noen av de fineste stedene å oppleve midnattssol er på det som lokalt er kjent som «yttersia». Bø i Vesterålen er eventyrkommunen som er den del av regionens kystlinje, og ligger rett i havgapet. Spill volleyball i Hovden, vandre Kysstien Straumsjøen – Spjelkvågen eller besøk "Mannen fra Havet" for nydelige fotomuligheter.

Hot Pools På Stave

For de kjølige kveldene der luksus og avslapning står i fokus kan Stave Camping by på varme badestamper med utsikt rett mot midnattssola og storhavet.  

På Sykkel Langs Nasjonal Turistveg Andøya

Yttersiden av Andøy ble i 2012 valgt som en av 18 nasjonale turistveger i Norge, sammen med blant annet Trollstigen i Geiranger og veger i Hardanger, Lofoten og Senja. For syklister byr midnattssolsesongen på vakker natur, rolige veier, og lengre transportdager. Se for deg en vakker veistrekning med lite trafikk og Atlanterhavet som følger deg fra nord til sør.

Hvalsafari i Midnattssol

Vesterålen er hvalens rike, og er et  av Nord-Europas beste steder å se hval på hele året rundt. På sommeren kan dere velge å møte havets giganter enten på dagtid, eller på midnattssoltur. Les mer om hvalsafari her.

Padle-eldorado i Øksnes Vestbygd

Visste du at havet som oftest er roligere om natten enn om dagen på sommerstid? Arctic Sea Kayak Race arrangeres i Øksnes Vestbygd hvert år og Øksnes passer ypperlig til kajakk- og kanoaktiviteter på lyse sommerkvelder. Det lille øyriket-i-øyriket inneholder både glade lokalfolk, historiske fiskevær og 360 graders utsikt til ‘bøljan blå’.

Les mer om padlefestivalen her

Kos i fjæra

En enkel og familievennlig kveld under middnattsola er bål, marshmellows, kakao, pølser eller pinnebrød. Ta med pledd, sitterunderlag, musikk og uteleker for en flott kveld i nord. Uværshulene på Taen på utsiden av Hadseløya eller uværshula på Årnesan, sør på Langøya, er også fine alternativer.

Ps: Husk å ta med solbriller og solkrem– sola kan være sterk både natt og dag!
Odd-Eirik/Arctic Sea Kayak Race
, click to open in lightbox
Kjetil Paulsen_Visit Vesterålen
, click to open in lightbox
Bjørn Eide
, click to open in lightbox