Lokal mat og produsenter i Vesterålen

Vesterålen er midt i naturens spiskammers med fersk fisk i havet, sopp, bær og vilt i skogen, og en hel rekke andre naturlige resurser i verdensklasse. Lokal mat i Vesterålen er både kortreist, tradisjonsrik, og innovativ. I regionen finner du mange lokale produsenter av både kjente og mindre kjente produkter, drevet fram av ildsjeler og bedrifter.

Lokal Mat
22.02.201809:59 Cathrine Wallstad Myhre

Vesteraalens

Vesteraalens ble startet i 1912 og har i over hundre år levert fiskeboller og lignende hermetikk til hele Norge, med fokus på høy kvalitet. De leverer også Omega 3 produkter som bidrar positivt til normal funksjon av hjerte, hjerne og øyne. Les mer her.               

Sigerfjord Fisk

Sigerfjord Fisk AS holder til i vakre Sigerfjorden i Sortland kommune, og er Norges største leverandør av ishavsrøye. Ishavsrøye fra Sigerfjord Fisk er en beskyttet betegnelse. Sigerfjord Fisk AS leverer fersk  og kortreist ishavsrøye til Hurtigruten når den anløper Sortland. Besøk nettsiden deres her  

Melbukaviar

Historien til Melbukaviaren begynte i 1982, men det var etter 2012 at de moderne tubene kom i butikk. Kaviaren ble best i test i den store Kaviartesten til Mat fra Norge. Melbukaviar selges i butikker over hele landet, og på Svalbard. Les mer her. 

Hindø Kaffebrænderi

Rune Tjønsø begynte så smått å lage sin egen kaffe i 2013 og siden den gang har både utsalget og populariteten til Hindø Kaffebrænderi vokst. Du kan kjøpe produkter i Sigerfjorden, på Sortland og i Tromsø. Nettsiden til Hindø Kaffebrænderi finner du her

Alveland

På vakre Dverberg i Andøy finner du Alveland Butikk og Café. Der kan du smake på deres kjente kanelsnurrer, nyte utsikten og kjøpe dere handlagede og naturlige såper, med lokale ingredienser. Nordlyssåpe, tyttebærsåpe, blåbærsåpe , bunadsåpe, julesåpe og mye mer. Du kan kjøpe et utvalg av såpene på turistinformasjonen på Sortland. Besøk nettsiden deres her.   

Betty’s Tesalong

Betty’s Tesalong er Norges første reisende tesalong med hjemmelaget te, sjokolade, kaker og mye mer. Kjøp te fra Betty’s Tesalong på blant annet Galleri Uvær, butikken Ruth 66 i Oslo og lokale markeder i Vesterålen og Lofoten. Besøk facebooksiden til Betty's Tesalong her

Jorids lefsebakeri

Lefser fra Jorids Lefsebakeri har blitt en kjærkommen tradisjon til bursdager, høytider og søndagskaffen. Med mange varianter og laget på tradisjonsrik måte er lefsene ofte å se på markeder. Produktene kan også kjøpes på utsalget på Grytting, Joker Risøyhamn, Coop Mega Sortland, Coop Prix Straume, Rema 1000 Stokmarknes og Coop Prix på Stokmarknes. Besøk nettsiden deres her.  

Nordtun Gård

På Nordtun Gård kan både store og små hilse på lamaer, besøke gårdsbutikken eller kjøpe oster ystet på gården. Ostene kan kjøpes i gårdsbutikken og på markeder i Lofoten, Vesterålen, Harstad og omegn. Les mer her. 

Marthahaugen Gård

Marthahaugen er en økologisk gård som fokuserer på villsau, villsauprodukter, naturkosmetikk og bakst. Naturkosmetikken er laget med naturlige ingredienser, og både såper, oljer, kremer og hårprodukter er tilgjengelige. Finn ut mer om Marthahaugen her. 

Viltkroa

Viltkroa holder til i Langvassbukt, men titt og ofte finner du dem på lokale markeder i salgsvognen sin. De selger egenproduserte pølser, fileter, fiskekaker, elgburger, tørkaprodukter med mer, hovedsakelig av elg, rein, småvilt og lam. Se mer på facebooksiden til Viltkroa her.    


Ønsker du å kjøpe lokale varer ta kontakt med produsenten, besøk markedene i regionen eller spør om utsalgssteder i den regionale turistinformasjonen på Sortland . Turistinformasjonen har blant annet inne såper fra Alveland og produkter fra Vesteraalens.

Ser du en lokal matprodusent vi har glemt? Send e-post til turistinfo@vestreg.no så legger vi dem til.

Hurtigruten©hc_visitnorway.com
, click to open in lightbox
Galleri Uvær / Betty's Tesalong
, click to open in lightbox
Bjørn Eide
, click to open in lightbox
Vesterålen Kysthotell
, click to open in lightbox
Alveland
, click to open in lightbox