Havpadling i Vesterålen

Vesterålen er et padleparadis både for erfarne og uerfarne padlere. Her kan du oppleve vakre fjorder, idylliske skjærgårder og en spennende ytterside. Du får se et rikt fugle- og dyreliv på nært hold, med vill og uberørt natur i stadig vekslende vær og vindforhold.

Padling

Fra Trollfjorden i sør, helt til Andenes i nord har du fantastiske padleforhold som gir deg en unik frihetsopplevelse enten du er en erfaren padler eller er med i en guidet gruppe. Du kan gli over speilblankt vann eller surfe på bølger fra storhavet.

Utforsk Vesterålen ytterside

Er du erfaren kan du utforske Vesterålens ytterside med sitt ville temperament. Her finner du bratte fjell og klipper, kjente fuglefjell og utfordrende sjø. Yttersida av Bø og Øksnes Vestbygd er absolutt å anbefale! Du kan også være med på guidede padleturer.

For mer uerfarne padlere finnes det nydelige fjorder og skjærgårder som egner seg fint. Her er det også lettere å ta seg i land hvis været skulle skifte. Eidsfjorden med sine fjordarmer som Olderfjord, Mellfjord og Hellfjord er et fint alternativ. Er du helt fersk kan du delta på nybegynnerkurs.

Har du ikke kajakk selv, eller reiser lett, kan du leie kajakk med nødvendig utstyr.

Arctic Sea Kayak Race

Vi vil også anbefale et av verdens største og mest etablerte padle-events, Arctic Sea Kayak Race (ASKR). Her møtes konkurransepadlere, turpadlere og nybegynnere til ei trivelig, sosial og lærerik padleuke i Vesterålens vakre natur i slutten av juli hvert år.

Se askr.no

Kommer du til Vesterålen bør du unne deg å oppleve området i kajakk. Det vil gi deg minner som varer!

OBS: 

Selv om du padler midt på sommeren kan det være kjølige dager, og temperaturen i vannet er mye kaldere enn lenger sør i landet. Vi anbefaler derfor at du har med godt med klær som holder deg både varm og tørr! Skal du på tur og er ukjent i området – ta kontakt med Turistinformasjonen eller kjentmenn for anbefalte ruter. Sjekk alltid værvarselet før du drar på tur! 

Odd-Eirik Einarsen_www.askr.no
Odd-Eirik Einarsen_www.askr.no
Odd-Eirik Einarsen_www.askr.no