Hurtigrutemuseet - Serveringstilbud

Et besøk i Vesterålen inkluderer et besøk på Hurtigrutemuseet og et spesiallaget mattilbud om bord i MS Finnmarken 1956.

Serveringstilbud

Kom ombord!

Hurtigrutemuseet løfter frem hurtigrutas betydning som en del av den nasjonale samferdselshistoria. Da hurtigruta begynte si seiling i 1893 mellom Trondheim og Hammerfest, hadde Norge for første gang kommunikasjon mellom nord og sør gjennom hele året. Fremdeles banker kystfolkets hjerter sterkt for hurtigruta.

Museet består av et ikonisk bygg, og moderne utstillinger i temastasjoner under kjølen på MS Finnmarken 1956. Ombord opplever man tidsriktig design, kunst og interiør. Man får utforske båten og besøke broa, radiorom, lugarer og maskinrom. Juvelen er salongene fra dampskipet Finmarken fra 1912 som gir et sus av Titanic.

Barn tas inn i historia gjennom aktiviteter, og museet er en utmerket sosial arena for familier.

Serveringstilbud

Kafeen i MS Finnmarken er restaurert og tilbakeført til 1956. Interiøret, fargene og musikken tar oss tilbake til en annen tidsepoke.

Vår meny er utviklet på mattilbudet om bord i hurtigruta på 50- og 60-tallet. Da baserte man seg på råvarer kjøpt ved ulike havner, og tilpasset tilbudet etter lagringsfasiliteter og oppbevaringsmuligheter ombord.

Hos oss får du formkaker, kaffe med påfyll og brus på glassflasker. Vi har også solide brødskiver med godt pålegg. Til lunsj eller en lett middag får du kjøpt hjemmelaget tradisjonskost. Oksesmåsteik, supper og den gode VDS-pølsa som Vesteraalen Dampskibsselskabs produserte står på menyen,

Det er fire salonger med hvert sitt uttrykk, og med koronatilpasser har vi over 100 sitteplasser. Lunsj kan bookes på forhånd, og etter åpningstid kan vi lage egne arrangementer og middager.

- - -

For mer informasjon

E-post for booking: booking@hurtigrutemuseet.no
Telefon: +47 90 99 64 12
Nettside: www.hurtigrutemuseet.no

Eirik Linder Aspelund