L

Har du spørsmål?

send mail til 
turistinfo@vestreg.no,
eller ring tlf 
+47 76 11 14 80

w

Sommer

Sommer i Vesterålen er midnattssol, fjellvandring, sykkeltur, hvalsafari, fuglesafari, hvite sandtrender og mer. Finn aktivitet og inspirasjon til din ferie her.

Sommerferie i Vesterålen
24.01.201710:26 Cathrine Wallstad Myhre

Vesterålen er et paradis for friluftsliv hele året rundt, men sommeren byr på flest muligheter.  Her er noen ideer til sommerferie i Vesterålen som passer om du reiser med familien, med en gruppe venner eller med kjæresten. 

Strandkos

Vesterålen har mange hvite sandstrender som på en varm sommerdag gir avslappende øyeblikk, muligheter for grilling, lek i sanden og bademuligheter. 

Fjellvandring

Med over 150 markerte vandreruter og mye urørt natur er Vesterålen verdens vakreste øyrike for vandring. Regionen har både kortere familievennlige ruter og mer krevende ruter for de som er fjellvant. Uansett om du velger en vandretur i Nordnorsk sommervær, overnatting på en Turlagshytte eller en kveldstur under en strålende midnattsol vil du sitte igjen med et minne for livet. Få vandreinspirasjon her.

Kajakk i Øyriket

Er du veteran i kajakk eller ønsker du rett og slett å prøve havkajakk for første gang? I Vesterålen har vi områder som passer alle erfaringsnivåer. Hør bølgende bruse, utforsk Trollfjorden, øyhopp med kajakk... mulighetene er endeløse! Les om kajakkutleie og kurs her


Museum

Været i Nord-Norge kan variere og på en regnværsdag, eller som en avslappende dag mellom mye uteaktivitet, kan museene og opplevelsesenterene i Vesterålen være gode alternativer. Hva med å lære om den lokale fiskeriindustrien, lokale helter eller Hurtigrutens fødested? Hvorfor ikke lære om nordlyset og dra på en oppdagelsesreise i rommet ved Romskipet Aurora? Kanskje et besøk ved senteret for Akvakultur i Vesterålen passer bra?

Natursafari

I Vesterålen kan man oppleve et yrende dyreliv både på land og i havet. Å oppleve hvalsafari, lundefugl- og ørnesafari, fotosafari i skog og mark eller fisketur er å bli kjent med den vakre naturen i Nord-Norge. På natursafari vil du få et nært møte med dyrelivet i nord. 

Sykkelferie

Øyriket Vesterålen ligger rett i havgapet og har mange flotte muligheter for både dagsturer og ukesturer på sykkel. Å starte i Andenes i nord, og sykle sørover til Å i Lofoten er en flott kystrute som byr på både kultur og unik natur fra sykkelsetet. Nasjonal Turistrute Andøy er også en spesielt vakker sykkeltur. Ta kontak med oss på e-post for ruteforslag, eller les mer her.

Festivalsommer

I Vesterålen som andre steder i Norge er sommeren tid for festival. Ta en titt i kalenderen vår for å se hva som skjer i regionen denne sommeren. Med arrangementer som blant annet Fæsterålen, Reginedagan, Sommer-Melbu, Sortland Jazzfestival og Vesterålen Matfestival finner du garantert noe spennende å være med på!

Bjørn Eide
Sebastien_goujaud_www.nordnorge.com
Arctic Sea Kayak Race
Akvakultur i Vesterålen