Lars Monsen på tur i Vesterålen

NRK og Lars Monsen gikk minutt for minutt i Vesterålen sommeren 2018. Her vandret han i to forskjellige kommuner (Øksnes og Bø) over fem dager! Første turen var Dronningruta som startet i Nyksund og endte på Stø. Dagen etter fortsatte han fra Stø til Nyksund. Dag tre gikk han på Breitinden i Bø og videre ned til Guvåghytta for overnatting, deretter gikk han på Lynghaugtinden før han fortsatte over til Vetten dagen etter.

Lars Monsen minutt for minutt

Siste uken i juli 2018 var vi så heldig å få besøk av selveste Lars Monsen som var i Vesterålen for fjellvandring - i Hikers Paradise. 

Monsen på tur i Vesterålen 25.-29.juli 2018

Hver dagsetappe varte i ca fem timer, med start kl 11.00 og avsluttet kl 16.00.

  • Dag 1: Nyksund - Stø (8 km) (Dronningruta i Øksnes)
  • Dag 2: Stø - Nyksund (6 km) (Dronningruta i Øksnes)
  • Dag 3: Breitind ved Guvåg (9 km) (Bø i Vesterålen)
  • Dag 4 og 5: Lynghaugtinden og Vetten (15 km) (Bø i Vesterålen)

Klikk her for å se rutene som han gikk!

Bø Kommune arrangerte godt gammeldags marked med salg av grillmat, kaker og mye annet ved ankomst til Bøhallen siste dagen med vandring, 29.juli.I tillegg har hadde Lars Monsen med seg Sommeråpent fra NRK på turen. Sendingene foregikk i Nyksund og Stø i Øksnes og ved Friluftsgalleriet ved Vinjesjøen i Bø. Det var  direktesendt kveldsprogram fra Vesterålen hele fem dager på rad.
Fulgte du med når Monsen fisket, badet, møtte folk og opplevde vesterålsk natur? Hensikten med disse turene er at det skal være med på å dyrke nordmenns forhold til å gå tur og komme seg ut i naturen. Du kunne gjerne bli med på turen(e), eller hilse på underveis. 

Bekledning

Tipset fra Lars Monsen var å ta med deg lite, men gode og varme klær. Det viktigste er beskyttelse for vinden, vindtette klær. Ikke ta med for mye utstyr, pakk lettest mulig. Været i Vesterålen under disse dagene med vandring ble en suksess! Vesterålen fikk vist seg fra sin beste side med strålende sol og godt vær!

OBS

Alle som ville bli med å gå turene måtte klare seg selv og vandre på eget ansvar. Dette var beskjeden fra NRK. Derfor var det viktig du sjekket informasjon om ruten(e), og med transport og parkering på forhånd. Alt av utstyr måtte ordnes selv, og ved overnatting måtte du ha med eget telt da det ikke var kapasitet på hyttene.

Ved alle startsteder og på leirplassene var det vannposter for påfylling av væske.

Hjelp oss å ta vare på naturen

Lars Monsen er opptatt av at turene skal gjøres med respekt for naturen. Derfor lød beskjeden slik; alt av søppel du bringer med deg ut i naturen må du ta tilbake igjen. Dersom du befinner deg langt unna toaletter, vis hensyn og ikke kast papir i naturen.

Les mer om turene og annen informasjon DNT sine sider.

Les minutt for minutt-reglene her 

Instagram

Del gjerne dine opplevelser i Vesterålen med oss i Visit Vesterålen. Tagg oss med @visitvesteralen for å la oss reposte bildene dine. Bruk hashtag #hikersparadise #hikersparadisevesteralen #vesterålen #vesteralen #visitvesterålen #visitvesteralen #bøivesterålen #øksnes #hiking #fjellvandring #dnt #dronningruta #nyksund #stø

Har du lyst å vandre i Vesterålen? Her har du forslag til turer

Marius Dalseg Sætre/DNT
DNT
Lisa Sollie_Visit Vesterålen
Dronningruta
Lisa Sollie_Visit Vesterålen
Dronningruta
Lisa Sollie_Visit Vesterålen
Dronningruta
Lisa Sollie_Visit Vesterålen
Breitind Bø i Vesterålen
Lisa Sollie_Visit Vesterålen
Vetten Bø i Vesterålen