Bekledning og Turvett

Når du skal på fjelltur i Vesterålen, husk at du er i arktis. Temperaturene kan variere. Vi har også et variert terreng og du må kle deg og pakke tursekk deretter.

Anbefalet turbekledning

Gode vanntette tursko er viktig. Ha med varme og vindtette klær. Sjekk værmeldingen i forkant og husk mat og drikke. Er du i ukjent terreng, snakk med lokalkjente. Husk kart og kompass. Si fra hvor du går og når du har planlagt returen. Ha alltid med deg ett til to telefonnumre som du kan ringe dersom du skulle trenge hjelp

ANBEFALT TURBEKLEDNING VINTER

Det innerste laget bør bestå av tekstiler som absorberer svette og holder huden din tørr. Unngå bomull innerst. Neste lag bør isolere. Ull, fleece, dun, for eksempel. Ytterste lag beskytter deg mot vind og nedbør. Bruk gjerne en vindtett og vannavvisende jakke og bukse. Unngå bomulls- og dongeribukser under. Hodet: Lue av fleece eller ull holder godt på varmen. Hendene: Votter fungerer best, ettersom fingrene "deler rom". Fleece eller ull innerst, med vindvotter utenpå. Føttene: Ull eller fleece direkte på huden er varmt og absorberer fuktighet. Vanntette fjellsko kan være en god investering.

ANBEFALT TURBEKLEDNING SOMMER

Været i Vesterålen kan skifte fort. Selv om det varsles varmt og godt vær, kan vi få våte og friske innslag. Ta derfor med en vindtett og vannavvisende jakke og bukse. En tynn lue eller et pannebånd kan være godt å ha på båtturer og på fjellet hvis det blir litt friskt vær. Ta også med tynne vanter. Solide tursko er alltid med på å gi en god turopplevelse. 

Sjekk værvarselet for Vesterålen her.

nordnorge.com
Arktisk bekledning