Spisesteder

Enten det er fisk, får eller grønnsaker som frister mest, så kan Hadsels matarbeidere tilby kortreiste alternativer for enhver smak. Skrei, laks og andre godsaker fra havet finnes korte snørekast unna, og herlige beiteforhold gir glimrende kjøttkvalitet både hos sau, geit og storfe. Gårdene rundt omkring i Hadsel produserer nydelige råvarer. I tillegg kan du møte på spennende kulinariske påfunn med tang og tare.

Spisesteder

Restaurantene som tilhører Vesterålen Kysthotell, er et godt alternativ for et kortreist måltid. Enten det er i den hyggelige og uformelle Bølgen, eller den landsatte hvalfangerskuta Isqueen hvor du kan nyte middagen i maritime omgivelser.

Dersom du tar en båtreise over fjorden eller kjører fra Hadseløya til Hadsel Innland, kan Kvitnes gård med mesterkokk Halvar Ellingen by på kulinariske komposisjoner med sin smaksmeny. Her er det naturen som bestemmer menyen, og ingrediensene kommer fra havet, gården og resten av regionen.

Hos hjemmekoselige Havsula Café og Vertshus på Melbu, får du servert god gammeldags husmannskost og hjemmelagde tradisjonsrike kaker. Mat med lange tradisjoner finner du også hos Melbu Hotell, hvor deilige fiskemåltider er en selvfølge.

På Stokmarknes er Rødbrygga plassen for en matbit, skål eller kanskje begge deler. Dersom det skulle smake med en kopp te og en kakebit, anbefales en tur til Teigan på yttersida av Hadseløya og Galleri Uvær og Betty’s Tesalong, hvor du får kaker og kunst i skjønn symfoni.  

Galleri Uvær & Betty's Tesalong
Eivind H. Natvig