Storheia Arena - Folkefjellet for alle

Storheia ruver 504 meter over havet, og gir praktfull utsikt over Langøya, Hadseløya, Møysalen og Austvågøyas spisse tinder. Veien til toppen ble asfaltert i 2019, og siden har det folkekjære fjellet vært tilgjengelig alle.

Storheia Arena

Hadsel kommune gjør nybrottsarbeid innen folkehelse ved gjøre fjellet Storheia på Hadseløya, og området rundt, tilgjengelig for alle. Sommeren 2019 sto en asfaltert og nyopprustet vei ferdig, fra om lag havnivå til den ikoniske masta på toppen. Storheia Arena ble åpnet noen uker senere med en uforglemmelig folkefest under det som var tidenes tøffeste målgang for sykkelrittet Arctic Race of Norway.

Sykkelsirkuset var imidlertid bare starten på noe større. Jobben med å gjøre det allerede populære panoramafjellet tilgjengelig for flere enn de mest ivrige fjellgeitene, er tuftet på grunnverdier som bærekraft, samarbeid og inkludering. Allerede har vi sett rullestolbrukere, barnevogntrillere, familier med og uten sykkel og rulleskiløpere med og uten funksjonshemming bruke området på en helt ny måte.

Arbeidet er ikke ferdig, og kommunen jobber med å finne ut hvordan et godt utgangspunkt kan gjøres enda bedre. Konserter, spill og friluftsteater, idrettskonkurranser eller andre mesterskap. Ideene er mange og grensene for hva vi kan få til er i endring. Det eneste vi med relativ trygghet kan slå fast, er at det er flere folkefester i vente på fantastiske Storheia Arena.

Gautier Demouveaux
Storheia Summit
Pauline Ballet
Sykkel