Strand opplevelser

Vesterålen har mange nydelige sandstrender som er verdt et besøk, om det er på late sommerdager, for lek og moro, eller i litt rufsete vær for å føle på elementene. Mange av disse strendene finner du nettopp i Fem Fiskevær.

Strender

Om man ønsker å bade på fine sommerdager, observere nordlys eller se på uværet høst og vinter, - er det mange nydelige strender som absolutt er verdt et besøk. Flere av strendene ligger litt utenfor allfarvei, noen må man også bruke båt for å nå. Kanskje en oppfordring til å leie kajakk en vakker sommerdag.

Tindstranden: Tindsøya har en perle av en liten, sjarmerende og vakker sandstrand. Har du vært innom Handelsstedet Tinden og føler for et forfriskende bad i serdeles vakre omgivelser - er dette stranden for deg! 

Sørsand: På Skogsøya i Øksnes, på yttersiden mot storhavet - finner du Sørsand. Denne vakre, idylliske stranden ligger noe ufremkommelig med mindre du har tilgang på en båt, enten motorisert eller kajakk. Hit bør du kun dra når havet ligger blankstillia - da yttersiden kan være svært utfordrende med både retursjø, undervannskjær og sterke strømmer.

Skipssanden: Følg FV 7668 til veis ende ved Valen i Stø. Denne stranden ligger som en perle gjemt bak fjell og knauser, ca 15 min gange fra Stø. Følg merket sti. Videre fra Skipssanden kan man gå til gapahuken på Enge, og rullesteinsfjæra der. Denne stranden ligger langs den populære vandreturen 'Dronningruta'. Velger du å gå hele Dronningruta, vil du få fantastisk utsikt fra fjellet og ned til Skipssanden, da ser du hvor fristende det er å hoppe i sjøen for et forfriskende bad etter turen.

Gisløystranda: finner du på Gisløy, ca 10 minutters biltur fra Myre. Følg FV 7668 og ta deretter inn på FV 7670, skiltet med Gisløy.  Stranda har flere faisiliteter som f.eks utarbeidet parkeringsplass, servicebygg med toalett, oppholdsrom og omkledningsrom, bord og benker er satt opp i og rundt bygget, og i tillegg er det anlagt sandvolleyballbane på stranden. Dette er en tilrettelagt strand for alle aldersgrupper og funksjonsnedsettelser, og den er gratis å bruke. Les mer om fasilitetene her

Kle deg etter forholdene og årstiden, ta med kortreist lokalmat og og nyt en hærlig strandpiknik. Det du bringer med deg av søppel, tar du med tilbake til nærmeste søppelboks.

Husk å opptre varsomt i hekkesesongen for fugl, våre fjærkledde venner trenger trygghet og ro. Ta hensyn, forstyrr minst mulig og trekk deg unna reirområder.