Midnattssol opplevelser

Fem Fiskevær er også et godt utgangspunkt for å se midnattssolen. Fiskeværene ligger langs kysten og har innenfor en kort radius fri sikt mot vest. Her vil du se at i sommermånedene går ikke solen under horisonten. I midten av mai og i begynnelsen av august kan du se at solen dypper seg i sjøen, for så å stige opp igjen i løpet av noen minutter. Magisk!

Midnattssol

Motvind i alle retninga, surt, kaldt og sommervottan på i juni. Så e ho dær, midnattssola.

Den nordnorske sommeren kan være impulsiv, her er det bare å nyte øyeblikkene. Glem å legge deg, glem masete hverdager, glem tid og sted. Nå er midnattssola her! Ut å nyt, kjenn at kroppen livner til og at solveggen blir din beste venn. Eller en fjelltopp, en strand eller på sjøen. Nå skal vi kose oss i lag! Tørrfisk, noe godt å drikke og måsegg, den nordnorske folkesjela er igjen tinet opp.

I og rundt Fem Fiskevær kan du se midnattssola fra ute på sjøen eller på korte og lengre fjellturer i området. Dronningruten byr på et fantastisk skue både fra fjellet og langs strandsonen. Fra sjøen kan du «seile inn i midnattssolen», kun avbrutt av måkeskrik og om du er heldig, blåsten fra småkval. På fjellet er det bare å ta med god mat og drikke, sett deg ned på en topp og nyt naturens stillhet og panoramautsikten i det solen vandrer over midnattshimmelen. Selv luften, luktene og dyrelivet endrer karakter under midnattssolen.