Kajakk-opplevelsen

Vesterålen er et eldorado for de som elsker å padle havkajakk. Øksnes vestbygd er et av de vakreste områdene å utforske fra havkajakken.

Havpadling

Om du er erfaren padler som surfer på bølger fra storhavet eller er med i en guidet gruppe som glir over speilblank sjø, gir havpadling deg en unik frihetsopplevelse.

Er du erfaren kan du utforske Vesterålens ytterside med sitt ville temperament. Her finner du bratte fjell og klipper, kjente fuglefjell og utfordrende sjø. For mindre erfarne padlere finnes det nydelige fjorder og skjermede skjærgårder som egner seg fint og byr på flotte naturopplevelser.

Øyene i Vesterålen stikker langt ut i havet, disse bryter opp havstrømmene slik at næringsrikt vann fra dypet presses opp til overflaten. Midnattssolen gjør at produksjonen av planteplankton skjer døgnet rundt i sommerhalvåret. Dette gjør Vesterålen til et område med stort artsmangfold – Planteplankton er mat for dyreplankton. Dette er igjen mat for fisk, som så står på menyen til sjøfugl, ørn, sel, hval og oss mennesker.

Som kajakkpadler har du unike muligheter for å komme tett på fugl- og dyrelivet i områder folk normalt ikke ferdes.

Øksnes vestbygd er en vakker skjærgård som ligger tildels lunt og skjærmet rett ut mot storhavet. Det er flere vakre strender hvor man kan ha lunsj og kanskje ta seg et småkjølig og forfriskende bad. 

Vestbygda byr på en virkelig kulturhistorisk reise, hvor du kan finne spennende skatter rundt neste nés. To av Fem Fiskevær - Skipnes og Tinden - ligger i Vestbygda. Her kan du gå i land for å oppleve autentiske fiskvær, kystkultur og aktiviteter. Flere av øyene er nå ubebodd, men det som nå er hytter og feriehus, vitner om tidligere helsårs bo- og arbeidsplasser.

Du kan starte turen fra flere steder; fra Myre anbefaler vi at du setter ut fra Sommarøya.

UNDER ARBEID...

Relaterte artikler