Uværshula

Sørøst på Hadseløya, på folkemunne kalt på «yttersia» av Hadseløya, finner man Teigan, et populært utfartsmål for både fastboende og besøkende. Ikke bare på grunn av den fine sandstranden, klatrefjellet og den landlige naturen i nærområdet, men også på grunn av et lite byggverk som er godt skjermet mellom to bergknauser nede i fjæra, kalt «Uværshula».
Populariteten til denne uværshula gjorde at flere ble bygget på andre steder i Vesterålen.

Uværshuler i Vesterålen

Uværshula på Teigan er en av de mest særegne og populære lokalattraksjonene som gir deg en helt spesiell opplevelse. Akkurat i flomålet, fint plassert oppå en liten rygg, med god utsikt over fjæra og storhavet, finner man Uværshula. Landskapet rundt er naturlig rått, tydelig preget av erosjon fra vind og vær. På alle kanter rundt uværshula er det kampesteiner som reiser seg fra fjæra, svaberg, kanter, klipper, grove rullesteinstrender, ja, skikkelig vill og ubehandlet natur på sitt vakreste.

Uværshula på Årnesan Sørøst på Langøya i Hadsel, på nedre Holmsnes, ligger idylliske Årnesan. Dette er et populært turområde som byr på fine turopplevelser uansett årstid, vind eller vær. Med gruslagt sti langs fjæra hele veien frem til uværshula, er turområdet lett tilgjengelig for alle, også for sykkel og barnevogn. Dette er en lett fottur på cirka 1 km, som tar cirka 20 minutter fra parkeringsplassen.

Uværshula i Bø ligger ved avkjørselen på Øksa i Mårsund. Er det vind og bølger er dette en spennende plass å være.  Det tar bare et par minutter å gå til Uværshula fra avkjørselen, og inne i hytta er du beskyttet fra været og kan fyre i peisen og se utover havet og over til Hadseløya og Lofotfjellene.

Cathrine Myhre
Uværshula Teigan
Kjetil Paulsen
Uværshula Teigan
Cathrine Myhre
Uværshula Teigan
Kjetil Paulsen
Uværshula Årnessan
Kjetil Paulsen
Uværshula Årnessan
Kjetil Paulsen
Uværshula Årnessan
Kjetil Paulsen
Uværshula Bø
Kjetil Paulsen
Uværshula Bø