Samisk vinter - Inga Sami Siida

Vi tilbyr våre gjester en unik opplevelse med rein og ekte, lokal samekultur. Delta på vårt arbeid med reinen og bli kjent med et unikt dyr. Se vår utstilling av samedrakter og fotografier fra et reindriftsår. Sitt ned ved bålet i en av våre lávvoer og nyt en smak av samisk mat, tuftet på lokale tradisjoner og råstoffer.

Samisk Vinter

Vi samer deler opp året i 8 årstider, som følger reinens syklus og vandring.

På Inga Sami Siida har vi hovedslaktesesongen i oktober-november, og fordi vi da har reinen samlet, velger vi ut de dyrene vi ønsker å ha hjemme fram til sommeren. Dette er i hovedsak våre tamme okser, men vi tar også “hjem” noen av kalvene, sammen med sine mødre.

Bli med en reinflokk!

Når du som gjest kommer til oss, får du møte en ganske stor reinflokk, som du blir med og fôrer. Ved å la reinen møte folk på denne måten, blir flokken veldig tam, noe som igjen gjør arbeidet vårt lettere ute i fjellet! Disse dyrene skal slippes fri igjen til våren, og vi vil møte dem igjen senere på året, og da er alltid fint å se at de faktisk kjenner oss igjen!

Samisk historie og fortellinger

I tillegg til dette nære møtet med dyrene, byr vi på historien om et samisk liv, våre tanker om nåtid og framtid. Vi sitter sammen rundt bålet i en av våre lavvoer, og der byr vi på både fortellinger om vårt liv, joik og varm drikke.

Duodji/håndverk er også noe du får både se, lukte og kjenne på.

Samisk måltid

Et samisk måltid, hovedsakelig basert på reinkjøtt er mulig å få servert I lavvoen, men dette må forhåndsbestilles.

Ved bestilling av besøk vil du alltid få tilbud om også å få servert lunch. Hvis du skal ha en god opplevelse med reinflokken har vi lagt besøkstida til midt på dagen (lunchtid) på vinteren. Reinen er sky i mørket. Men det er også mulig å komme på kveldstid hvis noe annet ikke er mulig. Da kan vi servere en middag ved bålet. Kanskje er du heldig og får se Nordlyset danse på den mørke Arktiske himmelen.

Bures boahtim / velkommen!

- - -

Kontakt oss

Kringelveien 421
8407 Sortland

Telefon:+47 908 77 558
E-post: lailainga@hotmail.com
Nettside: ingasamisiida.no

Marten Bril
Inga Sami Siida med rein
Marten Bril
Marten Bril
Reinflokken og Arild Inga.
Marten Bril
Reinflokken
Marten Bril
Historie og fortellinger i samisk lavvo

Relaterte artikler