Strandliv

Bø har ikke bare en fantastisk rullesteinsfjære på 3,5 km mellom Hovden og Nykvåg - i Bø finner du noen av Nord-Norges desidert vakreste strender. Bø har en mengde hvite sandstrender som er nydelige å besøke. Vil du bade, leke i fjæra med barna, gå tur eller starte padleturen din så har Bø flere flotte strender å velge blant.

Vakre strender

Malnessanden/Hovden

Det er noen steder som føles som om du er kommet til verdens ende. Det bitte lille, forblåste fiskeværet Hovden, ytterst mot storhavet, ved enden av veien, er et slikt sted. Mystisk og spøkelsesaktig, med en sterk fornemmelse av skjebne. I den lavmælte, insisterende vinden er det bare den myke knakkingen av tørrfisk på hjell som høres i sommerkvelden, bortsett fra de skvatrende krykkjekoloniene. Hvite sandblomster stikker opp mellom tærne våre på Malnessanden, den største, kritthvite stranden. Ungen sandsurfer på de store klittebølgene. Men det er den svarte, utilgjengelige Mordorfjellene bak sundet mot nordvest, som gir stedet virkelig karakter. Du kan også strandhoppe til Timstokkan eller Finnbogsanden. Tekst: Christine Baglo

Åsandstrand

Denne vakre lille perlen av en strand ligger veldig lunt og gjemt til. Det går ingen vei dit, så du må komme til fots eller med båt eller kajakk. Men det er lett å gå fra f.eks. Husvågen eller Spjelkvågen. Går du kyststien mellom Straumsjøen og Vinje, vil du også treffe på Åsandstrand, men dette er en litt lengre tur.  Les mer om kyststien her

Nordahlstranda

Ved kirkegården på Vinje går det en vei til denne fantastiske stranda - med grunnt vann som fort varmes opp. Tilpass et besøk ved lavvann - brett opp bukser og skjørt og gå over til Svinøya. Her finner du Nord-Norges største samling av gravhauger fra jernalderen.

Fjærvollsanden

Den 800 meter lange stranda er Vesterålens lengste og mest populære sandstrand. Den er lett tilgjengelig og et flott sted for bading! Dessuten er du ikke langt fra Nybaka, som ligger rett på andre siden av veien. Og der kan du få kjøpt ferske kanelboller du kan ta med deg. 

Sandviksanden 

Stranda er et populært utfartssted på fine sommerdager. Fra parkeringsplassen på veiens høyeste punkt kommer man lett opp på Bufjellet over Nykvåg, med utsikt til de seks karakteristiske nykene og en myriade av sjøfugl.

Søberg og Skårvågen

To bygder med populære strender som nås med bil via Straume. Søbergsatranda er en flott strand å bade på.

Rullesteinsfjære

Bø har en fantastisk rullesteinsfjære på 3,5 km mellom Hovden og Nykvåg. Det er norges lengste rullsteinsfjære, og den er vernet. Rullesteinene er formet av vær, vind og isbreen som lå i dalen ovenfor i tusenvis av år.

Hanne Fredheim
Malnessanden
Hanne Fredheim
Malnessanden
Melissa Solvang
Åsand
Hanne Fredheim
Søberg