L

Har du spørsmål?

send mail til 
turistinfo@vestreg.no,
eller ring tlf 
+47 76 11 14 80

w

Familieaktiviteter

I eventyrkommunen Bø står naturopplevelsene i kø for ferierende familier. Her i kulissene til Regine Normanns sine eventyr er det rom til å boltre seg, og fred og ro til å skape de gode kvalitetsstunder med barna.

Aktiviteter for hele familien
17.07.201806:05 Astrid Berthinussen

Familievennlige vandreturer

I Bø finnes det mange merkede vandreturer som passer godt til hele familien. Fjærvollfjellet eller turen til Trolldalen på Gimstad er fine familieturer som gir flott utsikt over havet og Gaukværøy. Les mer om dette her. En kan også gå til den superfine stranda på Åsand, som ligger litt gjemt til, utenfor allfarvei. Det er en fin og forholdsvis lett tur. Start fra Husvågen eller Sjelkvågen. Les mer om Åsandstranda her. Sinahula, hulen på Eidet der eventyrforfatter Regine Normann gjemte sine manuskript, er også en fin tur med litt ekstra spenning. For familier med litt eldre barn er et besøk til Norges vakreste kysthytte Guvåghytta en fin utfordring. Les mer om den her. Eller ta turen til øya Blommenholm. Følg stien langs Gåslandsvatnet til du møter ei spennende hengebru som fører deg over på øya der det er både bålplass og gapahuk. 

Finn flere turmål på TellTur eller ut.no. Turistkontoret på Sortland kan også bidra med turforslag som passer deres ønsker og behov. 

 

Uværshula

På avkjørselen på Øksa i Mårsund i Bø finner du en flott turmål – Uværshula.  Er det vind og bølger er dette en spennende plass å være.  Det tar bare et par minutter å gå til Uværshula fra avkjørselen, og inne i hytta er du beskyttet fra været og kan fyre i peisen og se utover havet og over til Hadseløya og Lofotfjellene. Ved avkjørselen finner du også et skilt om Regine Normann, fra sine dager på Mårsund. 

 

Gårdsbesøk og ridning

Gårdsbesøk er som en fornøyelsespark for barn, hvor de kan løpe i alle retninger, og kose med og mate de mange gårdsdyrene. I Bø er det flere som åpner gårdene sine med åpen gård-arrangementer. I slutten av juli under Reginedagan bruker det å være et slikt arragement. På Bjørkengen gård er det åpent for besøk hele året og muligheter for tur med hest. De har også esel og andre dyr.

 

Eventyrskogen og Alveberget på Bø museum

Kryp inn i eventyrskogen og lytte til eventyrene til eventyrdronningen fra Bø: Regine Normann. Eller legg inn et besøk på gammen «Alveberget» på Bø museum.  Museet ligger i naturskjønne Vinjesjøen der du i tillegg til å utforske utstillingene kan besøke Friluftsgalleriet Skulpturlandskap Nordland og skulpturen «Mannen fra havet». Dette er et flott område for lek og rekreasjon.

 

Mannen fra havet

Skulpturen er spennende å se og å ta på for både voksne og barn. Dette er uten tvil kommunens mest populære skikkelse.  Området rundt er fint for rekreasjon, og som tumleplass. Les mer om mannen fra havet her

 

Lek i fjæra

Bø har mange flotte sandstrender.  Kanskje den aller morsomste for små barn å utforske er den langgrunne Nordahlsstranda på Vinje.  Det grunne vannet varmes fort opp om sommeren og det er gøy å lete etter krabber og vasser langt i et nydelig landskap.  Strendene mot Nykvåg og Hovden er også flotte med storhavets spenning.  Les mer om strendene i Bø her

 

Reginedagan

Siste uka i juli arrangeres det årlige Reginedagan.  Festivalen har mange flotte tilbud til familier som eventyrsti, gårdsbesøk og guidet turer til Sinahula med eventyropplesing.  Følg med her

Marten Bril