Hikers Paradise

Bø i Vesterålen byr på mange spektakulære vandreturer i merka løyper i naturskjønne omgivelser.

Vandring
29.06.201810:05 Lisa Sollie

Breitind 598 moh
På toppen av Breitind i Bø får du en nydelig 360 graders utsikt. Og dersom du vil vandre i Lars Monsen sine fotspor kan du ta turen hit. Nrk og Lars Monsen minutt for minutt har nemlig også gått her. De gikk opp til Breitinden og videre ned til Guvåghytta for overnatting. En flott dagstur som passer for hele familien.
Parker nede på Guvåg. Gå tilbake til du ser startskiltet på høyre side av veien. Det er litt bratt i starten, men du får flott utsikt over Guvåg. På det flate partiet før selve fjellet kan du gå til høyre og følge stien med utsikt ned til Hellfjorden, eller velge stien rett mot fjellet, som er litt kortere. Følg sti mot toppen. Du kan gå opp stien på høyre sida av toppen, eller holde litt til venstre og gå rett mot toppen i terrenget.

Vetten 467 moh
Har du lyst til å vandre i Lars Monsen sine fotspor? Vetten i Bø er en fin vandretur for hele familien. Nrk og Lars Monsen minutt for minutt har også gått her. En flott dagstur med nydelig utsikt mot storhavet og de to mest fotograferte øyene i Vesterålen - Gaukværøy og Litløy. Her fra kan du også komme deg videre til Veatinden og Lynghaugtinden.
Kjør til skytebanen på Steine og parker ved skytterhuset (Sikan), eller start ved trafostasjonen. Start på veien som går innover mot lysløypa og følg skilt merket med Vetten. Etter hvert deler stien seg, da holder du slakt mot venstre og følger stien opp mot toppen. Turen har gode, merkede stier og skogsveier. Dette er en fin dagstur for hele familien. På toppen ligger Vettenbua, som kan være fin å varme seg i, samt ta en matbit før man rusler ned igjen. Nydelig utsikt mot yttersida og storhavet med to av de mest fotograferte øyene i Vesterålen, nemlig Gaukværøy og Litløy. Ingen spesielle krav til sko på denne middels krevende turen.

Turen tar totalt ca 2,5 time.

Bjørn Eide
Vettenbua