L

Har du spørsmål?

send mail til 
turistinfo@vestreg.no,
eller ring tlf 
+47 76 11 14 80

w

Inga Sami Siida

Samisk opplevelsesbedrift. Vi tilbyr våre gjester en unik opplevelse med rein og ekte, lokal samekultur. Delta på vårt arbeid med reinen og bli kjent med et unikt dyr.

Samisk Opplevelse
27.02.201721:06 Cathrine Wallstad Myhre

Hos oss møter gjestene den spennende samiske kulturen, der vi forteller om oss, myter og magi, reindrifta og reinen; dens liv og alle de spennende egenskaper som dette arktiske dyret har. Vi byr på joik (samenes egen sang) mens gjestene sitter rundt bålet og nyter den spesielle stemningen.

Utendørs kan du prøve lassokasting. Gjestene inviteres med inn i gjerdet der nærkontakten med reinflokken gir gåsehudopplevelser! Det er tid for fôring, og våre reinsdyr er så tamme at de vil ete fra hånda. Det er rikelig anledning til å ta flotte bilder! Ved forhåndsbooking kan det være aktuelt å få en kort kjøretur med rein og slede.

Se vår utstilling av samedrakter og fotografier fra et reindriftsår. Sitt ned ved bålet i en av våre lávvoer og nyt en smak av samisk mat, tuftet på lokale tradisjoner og råstoffer. Hør joiken, historien om Samefolket, vår kultur og historie.
Vil kan tilby svært eksklusive ”pakketurer” til de reingjerdene vi har på fjellet, der besøkende får være med på samling og merking av reinkalver. I den forbindelse tilbys overnatting i lávvo 1-3 netter, fisking, fotturer, guiding og full pensjon. Dette har ikke har vært tilgjengelig for andre enn de som har tilhørighet til reindrifta, før nå. Her får de besøkende virkelig testa sine egne grenser, når de står midt inne i en reinflokk med 5-600 dyr løpende tett rundt deg. Det er en spektakulær opplevelse!


Av servering kan man nevne tradisjonelle samiske matretter som varmende og velsmakende reinkjøtt og buljong, margebein og mandelpotet. Pannekaker av reinblod, m/sukker og/eller smør. Røkt reinkjøtt i samisk brød, m/salat, mais, dressing.

Telefon:+47 908 77 558
E-post: lailainga@hotmail.com
Nettside: inga-sami-siida.no

Inga Sami Siida
Inga Sami Siida
inga sami siida3.jpeg
inga sami siida
Inga Sami Siida
Magnus Strøm