Samisk opplevelse - Inga Sami Siida

Samisk opplevelsesbedrift. Vi tilbyr våre gjester en unik opplevelse med rein og ekte, lokal samekultur. Delta på vårt arbeid med reinen og bli kjent med et unikt dyr.

Unik Samisk Opplevelse

Hos oss møter gjestene den spennende samiske kulturen, der vi forteller om oss, myter og magi, reindrifta og reinen; dens liv og alle de spennende egenskaper som dette arktiske dyret har. Vi byr på joik (samenes egen sang) mens gjestene sitter rundt bålet og nyter den spesielle stemningen.

Lassokasting og nærkontakt med reinflokken

Utendørs kan du prøve lassokasting. Gjestene inviteres med inn i gjerdet der nærkontakten med reinflokken gir gåsehudopplevelser! Det er tid for fôring, og våre reinsdyr er så tamme at de vil ete fra hånda. Det er rikelig anledning til å ta flotte bilder!

Se vår utstilling av samedrakter og fotografier fra et reindriftsår. Sitt ned ved bålet i en av våre lávvoer og nyt en smak av samisk mat, tuftet på lokale tradisjoner og råstoffer. Hør joiken, historien om Samefolket, vår kultur og historie.

Tradisjonelle samiske matretter

Av servering kan man nevne tradisjonelle samiske matretter som varmende og velsmakende reinkjøtt og buljong, margebein og mandelpotet. Pannekaker av reinblod, m/sukker og/eller smør. Røkt reinkjøtt i samisk brød, m/salat, mais, dressing.

- - -

Kontakt oss

Kringelveien 421
8407 Sortland

Telefon:+47 908 77 558
E-post: lailainga@hotmail.com
Nettside: ingasamisiida.no

Inga Sami Siida
Inga Sami Siida og reinflokken
Caroline Vlietstra-Hekel
Inga Sami Siida med to rein
inga sami siida
Inga Sami Siida og reinflokken
Magnus Strøm
Samisk lavvo
Inga Sami Siida
Gutt ved bål i lavvo

Relaterte artikler