Kultur og attraksjoner over hele Vesterålen

Vesterålen har mange flotte attraksjoner og en eventyrlig natur, som er en opplevelse i seg selv. Mange fasinerende fjellrekker, dype fjorder, kritthvite sandstrender og fine skogsområder. Utenfor øyene i Vesterålen ligger storhavet.

Attraksjoner

Trollfjorden i Raftsundet og det tidligere fiskeværet Nyksund i Øksnes er begge magiske opplevelser. I hele Vesterålen finner du utendørs kunstinstallasjoner og små sjarmerende gallerier. Nasjonal Turistveg Andøy går langs øyas flotte ytterside og forbi en av Norges fineste og lengste sandstrender. På Stokmarknes ligger Hurtigrutemuseet med verdens største museumsgjenstand, MS Finnmarken. Majestiske Møysalen (1.264 moh) er Vesterålen og Lofotens høyeste fjell.

I brosjyren ”Kunst i Vesterålen” finnes en god oversikt over hvilke kunstnere som bor og arbeider i Vesterålen.

Du kan få et mangfold av kunst- og kulturopplevelser på reisen gjennom Vesterålen. Informasjonsserien Møte med Vesterålen gir deg glimt inn i regionens kulturhistorie, mens den lille folderen Kunst i Vesterålen er tenkt som en veiviser til vesterålskunsten.

Kulturtilbud

Frivillige organisasjoner sørger for kulturtilbud av høg kvalitet gjennom hele året. Ta en titt på kulturkalenderen som du finner på våre hjemmesider.

Fiske har vært en viktig ressurs gjennom generasjoner og er grunnlaget for en stor del av kulturen og identiteten i Vesterålen. Informasjonsserien Møte med Vesterålen med håndbok og hefter gir et godt innblikk i dette grunnlaget. En rekke kunstprosjekter er også verdt å merke seg. Ikke minst gjelder dette Skulpturlandskap Nordland der Vesterålen har noen av de mest besøkte skulpturene i Nordland. I regionen er også en rekke trafokiosker kunstnerisk utsmykket, og på yttersida av Vesterålen finner du kunstneriske installasjoner med 'Ræk' fra fjæra som Golfstrømmen har brakt i land. Den litterære dekoreringen av Sortland er også verdt å merke seg; over tretti tekster av ungdom og forfatteren Lars Saabye Christensen er påført veggene i Blåbyen.

Besøk også mange av Vesterålens museer. Les mer om Museum Nord

Les mer om attraksjonene i Vesterålen her

I løpet av året er det mange forskjellige festivaler og arrangementer i Vesterålen. Her kan du lese mer om det.

Nordland flylkeskommune
Ian Robins
Trym Ivar Bergsmo