Andenes Fyr - Museum Nord

På toppen av Andenes fyr har du den beste utsikten i Andenes. Du får også oppleve en viktig del av både norsk kysthistorie og lokal historie. På vei opp lærer du mer om Andenes fyr og fyrtårn i Norge. Fyret er over 160 år gammelt, og er et av Norges høyeste fyrtårn.

Utsiktspunkt og museum

Blant Norges høyeste

Med sine 40 meter er Andenes fyr et av Norges høyeste og vakreste fyrtårn. På toppen kan du gå ut på balkongen og rundt hele fyret. Da har du godt over 2 mil med utsikt på klare dager og kan se blant annet Senja og Bleiksøya.

Når du har gått opp den første trappa kommer du inn i en liten suvenirbutikk, der du kan lese alle de morsomme t-skjortene eller kjøpe med deg noe fint for å huske turen. Her kjøper du billetten til fyret.  Om du ønsker kan du samtidig kjøpe billett til Andøymuseet til rabattert pris.

Andenes fyr ble påbegynt i 1856 og er bygget av støpejern på utsiden og murstein på innsiden. Byggingen ble ledet av den danske fyreksperten La Maire, og utført for det meste av tilreisende arbeidere fra Mørekysten. Fyret ble ferdig i 1859, og ble tent 24. september det året.

Åpningstider

11:00 – 18:00 hver dag ut august.
11:00-18:00 mandag-lørdag resten av året.

Kontakt oss

Andenes Fyr
8480 Andenes

E-post: andoymuseet@museumnord.no

Sosiale medier

Facebook: facebook.com/AndenesLighthouse
Instagram: instagram.com/andeneslighthouse/
YouTube: youtube.com/channel/UC03LV5uKcsUMrzCMfryLDkg
TikTok: tiktok.com/@andoymuseet
Snapchat: snapchat.com/add/andenesfyr

Museum Nord
Andenes Fyr
Museum Nord
Butikk inne i Andenes Fyr