L

Har du spørsmål?

send mail til 
turistinfo@vestreg.no,
eller ring tlf 
+47 76 11 14 80

w

Nasjonal Turistveg Andøy

Nasjonal turistveg på Andøya løper mellom den åpne, nakne ytterkysten og de gresskledde, spisse tindene og lenger sør: de flate moltemyrene. Bare Bleiksøyas nesten perfekte kjegleform bryter den endeløse horisonten, ellers er det åpent hav helt til Grønland.

Attraksjon
28.02.201702:06 Cathrine Wallstad Myhre

Vestsiden av Andøya fikk Nasjonal turistveg-status 30.06.2012. Strekningen går fra Åkneskrysset i sør til Andenes fergeleie i nord, og er 51 km lang. Sammen med Senja er Andøya et alternativ til E6 og Hurtigruta.

Bleiksstranda er en av Norges lengste strender, og fyller skoene med hvit, finkornet korallsand, mens Bukkekirka utenfor Nøss danner en gruppe av skulpturelle klipper. I fiskeværet Bleik står husene, mange av dem gamle nordlandshus, tett sammen mens de lenger sør står i en rekke langs stranda.

Like nord for Bleik ligger rasteplassen Kleivodden. Et svært populært stopp- og utsiktspunkt for både turister og lokalbefolkning. Havet, midnattssola, nordlyset og landskapet rundt er et mektig syn!

Plassen er tilrettelagt for parkering og ikke minst som et attraktivt utsiktspunkt. Skulpturelle mattslipte steiner av lokal granitt speiler lys og himmel og brukes som sitteplasser.

Landskapsfabrikken AS vant Landskapsarkitekturprisen 2017 for sin utforming av Kleivodden.

Kombiner gjerne Nasjonal Turistveg med hvalsafari ut til spermhvalene i Bleiksdjupet, fuglesafari til havsulene, havhesten og de 80 000 lundefuglene på Bleik, kajakkpadling, rundtur i den fargerike småbyen Andenes, besøk på rakettskytefeltet på Oksebåsen og vandring langs kyststien opp til Måtinden for å gjøre turen enda mer minneverdig.

I samarbeid med Nasjonal turistveg Andøya lages det i 2017/18 rasteplass med panoramautsikt ved Bukkekjerka. Stedet er et samisk kulturminne og området er rikt på historie.

Det finnes fortsatt veger som ikke bare har som hensikt å ta deg raskest fram. Nasjonale turistveger er vakre kjøreturer litt utenom det vanlige. Hver av de 18 strekningene i Norge har sitt særpreg og sine egne fortellinger.

Visit Vesterålen
Måtinden
Statens Vegvesen
Yttersida
Statens Vegvesen
Bleikstranda
Statens Vegvesen
Bleikstranda
Statens Vegvesen
nasjonal turistveg andøy
Statens Vegvesen
nasjonal turistveg andøy